Sarı: Zam yağmuru nereye kadar?

Sarı: Zam yağmuru nereye kadar?
ABONE OL
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, iktidarın seçim öncesi elektrik ve doğalgaza indim yaptığını ancak seçim sonrası zamların arka arkasının kesilmediğini söyledi. 

(HABER MERKEZİ) Vatandaşın borç batağının içinde olduğunu altını çizen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “İnsanlar kredi ve kredi kartlarıyla yaşamaya çalışıyor. Bir de üstüne gelen bu zamları neyle karşılayacak? 2019 yılı içinde elektriğe yüzde 41,90 zam yapıldı. Petrol ürünlerine zam, çaya zam, şekere zam, LPG’ ye zam derken zamlar yağmaya devam ediyor. Ağustos ayının başında doğalgaza yüzde 14,90 zam yapılmıştı. Ağustos’un sonunda da 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere doğalgaza bir zam daha yapıldı. Zam oranı yine 14,90. Zammı da çok ayarlı yapıyorlar. 15,00 bile değil, her iki zam da 14,90. Ama üst üste koyduğunuzda zam toplamda yüzde 32’yi geçiyor” dedi.

“VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”
Yazın sıcaktan nefes alamayan vatandaşın, kışın da faturalardan terlemeye devam edeceğini belirten Sarı, “Memur ve emekliye birinci yılda 4+4 ve ikinci yılda 3+3 reva görülen sadaka gibi zamla karşılanamayacağına göre, bu zamlar “vatandaş kendi çaresizliğinde yansın, kavrulsun” demektir. Bir yılda yüzde 4+4 verdiğiniz vatandaşa bir ayda yüzde 32 zam yapmak; hangi insafla, hangi adaletle, hangi hakkaniyetle izah edilebilir? Vatandaşın geliri ile gideri arasındaki fark her geçen gün biraz daha artıyor, alım gücü azalıyor, hayat standardı geriliyor. Sonra da çıkıp, seçim dönemlerinde rakamlarla vatandaşın aklıyla alay ediyorlar. Sadece bir ayda doğalgaza yüzde 32 zam yapacaksınız, sonra da çıkıp enflasyon yüzde 15’e indi diyeceksiniz. Zam yağmuru daha nereye kadar bilmiyoruz, Allah milletimizi bu zam yağmurundan korusun” diye konuştu.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.