Sarıçay Barajı bilmecesine Erim de dahil oldu

Sarıçay Barajı bilmecesine Erim de dahil oldu
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Bekir Kuvvet Erim Sarıçay Barajı'na ilişkin basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

(HABER MERKEZİ) AK Parti Aydın Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Bekir Kuvvet Erim Sarıçay Barajı'na ilişkin basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürerek,     "Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu yatırımların maliyetini karşılayacak parası ve teknik kabiliyeti varsa bu yatırımları kendisinin yapması yerine DSİ’den talep etmesi, sosyal medya ve gazetelere verdikleri beyanatlarla çelişmektedir" dedi.

Aydın'a yapılacak olan Sarıçay Barajı yatırımına ilişkin AK Partili vekillerden tepki gelmeye devam ediyor. Son olarak AK Parti Aydın Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Bekir Kuvvet Erim'den konuya ilişkin açıklama geldi. İçmesuyu temini görevinin yasalarla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna verildiğini ifade eden Erim, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti DSİ'den yapmasını istediği yönünde açıklamalarda bulundu.

"TALEPLER BEYANATLARLA ÇELİŞİYOR"
Geçmişe dönük hatırlatma yapan ve Aydın'ın doğusundaki barajları örnek gösteren Milletvekili Erim, "Aydın Büyükşehir Belediyesi; Efeler, İncirliova, Koçarlı, Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Kuşadası, Söke ve Didim İlçeleri ile bu yerleşimlere bağlı civar yerleşimlerin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projelerin büyük olması ve özel uzmanlık gerektirmesi, aynı zamanda projelerin yatırım maliyetlerinin yüksek olması ve bu maliyetin tek seferde belediyenin bütçesinden karşılanmasının mümkün olmaması gibi sebeplerle, sayılan tüm yerleşimlere ait içme suyu projeleri ile projelerin depolama tesisleri olan İkizdere, Karacasu Dandalas, Sarıçay ve Beşparmak Barajı projelerini yapamamış ve DSİ tarafından yapılmasını talep etmiştir. Bu sebeple Aydın yerel basınında yer alan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 'Aydın Büyükşehir Belediyesi Önemli Bir Yatırıma Daha İmza Atıyor' haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Zira İçme suyu getirme görevi kendisine ait olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu yatırımların maliyetini karşılayacak parası ve teknik kabiliyeti varsa bu yatırımları kendisinin yapması yerine DSİ’den talep etmesi, sosyal medya ve gazetelere verdikleri beyanatlarla çelişmektedir. Kaldı ki tüm bu yatırımların bedelinin DSİ tarafından karşılanmasından sonra yatırım bedeli Büyükşehir Belediyesi'nce 30 yıl içerisinde faizsiz olarak geri ödenecektir" dedi.

"SARIÇAY’IN MALİYETİNİ DSİ KARŞILAYACAK"
İhalesi bu yıl yapılacak olan Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı ve Söke yerleşimlerine içmesuyu temin edecek Sarıçay Barajı'nın 516 milyon liraya mal olacağını kaydeden Erim, "Yapılacak projenin tüm maliyeti yine DSİ tarafından karşılanacaktır" dedi.
Erim açıklamasının devamında ise Aydın ili ve ilçelerine DSİ tarafından yapılan içmesuyu yatırımlarının toplam maliyetinin 2019 yılı fiyatlarıyla yaklaşık olarak 1,85 milyar lira olduğunu ve bu maliyetin sadece 75 milyon liralık kısmının Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce karşılandığını ekledi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.