“Sarıçay Barajı için geri sayım başladı”

“Sarıçay Barajı için geri sayım başladı”
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi önemli bir yatırıma daha imza atıyor.

(HABER MERKEZİ) İkizdere barajından sonra Büyükşehir Belediye Meclisi ASKİ Genel Kurulu kararı ile tüm maliyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak olan Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını giderecek olan, güncel maliyeti 650 milyon TL’yi aşan Sarıçay Barajının yapım ihalesi DSİ tarafından 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek.  Sarıçay Barajı ile ilgili yapım maliyetinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını öngören protokole istinaden yapılacak olan Sarıçay Barajının 124,5 metre gövde yüksekliğinde, 66 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip silindirik sıkıştırılmış beton gövde tipinde olup bölgenin uzunca yıllar su ihtiyacına cevap verecek. 

 BUGÜNE KADAR 36.5 MİLYON TL ÖDENDİ
2014 yılından itibaren Efeler ilçesi ve civarındaki 29 yerleşim yerinin su ihtiyacını karşılayan İkizdere Barajının yapım protokolü kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından DSİ’ne şu ana kadar 36.5 milyon TL ödeme yapılmış ve geri ödeme takvimine göre ödemeler devam ediyor.

ÇERÇİOĞLU SU KONUSUNDA HASSAS
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun göreve geldiği andan itibaren üzerinde en çok durduğu ve hassasiyetle yaklaştığı içme suyu konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Yüz binlerce metre hat çalışması, onlarca içme suyu kuyusu açarak su sorunu yaşanmaması için önemli bir yatırım dizisi gerçekleştirildi. İl tarihinde hayata geçen bir diğer önemli yatırım ise tüm maliyeti büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor olan İkizdere Barajı’nın hayata geçmesi oldu. Sarıçay Barajı projesinin hayat geçmesi görülmemiş ölçekte bir yatırım olarak kayıtlara geçecek. 



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum