Sarıdayı, gençlerin sorununa parmak bastı

Sarıdayı, gençlerin sorununa parmak bastı
ABONE OL
Karacasu’nun Geyre Mahallesinde yaşayan gençler bir arada oturup vakit geçirecek yerleri olmayınca kendilerine brandadan çadır kurdu.

GÜLAY ÖZTEKİN- Konuyu STK toplantısında Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’a ileten Geyre Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Metin Sarıdayı, köylerde gençleri tutmak için çalışma yapılmasını talep etti. 
Bunun da kuru kuru olmayacağını dile getiren Sarıdayı, mahallelere halkın bir araya gelip birlik beraberlik içinde mahallesinin sorunlarını istişare edebileceği bir park ve gençler için gençlik evleri oluşturulmasını istedi.  
Geyre Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Metin Sarıdayı, Belediye Başkanı Zeki İnal’ın STK’larla yaptığı toplantıda kendi mahallesi başta olmak üzere tüm mahalleleri ilgilendiren önemli bir soruna parmak bastı. Hükumetin ve ülke önderlerinin de ortak tercihinin gençlerin köylerde kalması, anne babalarından kalan arazilerini ekip dikmeleri ve köy nüfusunun artması olduğuna dikkat çeken Sarıdayı, gençlerin birlikte oturup vakit geçirebilecekleri bir alan bulunmadığından dert yandı. 

GENÇLER ENERJİSİNİ NEREDE HARCAYACAK
Mahallelerde gençlerin bir araya gelip istişareler yapmaları için gençlik evlerine ihtiyaç olduğunu dile getiren Sarıdayı, “Gençler nerede oturacaklar. İnsanlar sokaklarda belediyenin koyduğu banklarda oturup vakit geçiriyor. Gençler ve yetişkinler için de oturup sohbet edecekleri kütüphane, cafeterya, park gibi sosyal tesisler yok. İsterim ki bir araya gelsinler mahallenin sorununu istişare etsinler. Gençleri köyde tutalım demesi çok kolay. Gençler, nereye gidecek sosyal aktivitesini enerjisini harcamak için" dedi. 

YETİŞKİN VE GENÇLER İÇİN YER İSTEDİ
Gençlerin gideceği oturup bir arada vakit geçirecekleri yer olmadığından kendilerine halı sahanın yanında branda ve naylon ile derme çatma çadır yapıp orada toplanarak sohbet ettiklerini sözlerine ekleyen Sarıdayı, belediye başkanından suyu elektriği olan bir yer temin etmesini istedi. Sarıdayı, “Gençler kendilerine branda yapmış. Onlar için parkın bir köşesinde gençlik evi yapılsa, arada İlçe Milli Eğitim’den ya da eğitimli, kültürlü kişiler gitse onlarla iletişim kurup paylaşsa güzel olur. Köylerde gençlerin oturup kullanabileceği sosyal tesisler ve mahalle halkının da toplanabileceği aile parkı oluşturulmasını talep ederim. Gençler, yetişkinler oturup sorunlarını tartışsın. Mahalleleri ile ilgili yapılmasını istedikleri beklentilerini mahalle muhtarına iletsin. Muhtar da size gelip talep etsin” diyerek bunun için hali hazırda var olan uygun yer de gösterdi. 

PROJENİZ ASKIDA KALMAYACAK 
Başkan İnal, Yaykın’da gençler için halı saha projesinin onaylanıp yakında ihalesinin yapılacağını belirterek, “Yapacağız Allah’ın izni ile. Gençleri nasıl köyde tutacaksak bu tür projeleri dikkate alacağım ve projeniz askıda kalmayacak” diye konuştu. 

KENDİLERİ İÇİN DERME ÇATMA ÇADIR KURDULAR
Mahallenin gençleri, kurdukları ağaç iskele üzerine branda ile örtüp etrafını da naylonla çevirerek çadır yaptı. İçerisine eski koltuk kanepe koyan gençler, birde soba kurarak kışın burada vakit geçirdiklerini ancak naylonun rüzgardan yırtılıp parçalandığını anlattı. 

gencler-sorunlarina-brandali-cadira-cozdu-133444-ed4145c9b36005704f84a5b65c536db1.jpggencler-sorunlarina-brandali-cadira-cozdu-133444-50120e25c4a17204a804f2bd677ebd00.jpggencler-sorunlarina-brandali-cadira-cozdu-133444-8a71aef031ed6bb24bf841c3cedc027f.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.