Sarıgül: Değişime ihtiyaç var

Sarıgül: Değişime ihtiyaç var
ABONE OL
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 20 senedir iktidarın heyecanının bittiğini ve yorulduğunu belirterek, Türkiye’de yeni bir değişim ve dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi. Sarıgül, TDP’nin Türkiye’nin en demokratik kitle partisi olduğunu söyledi.  

TÜRKER KOCAKAHYA-Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Aydın’da düzenlediği toplantıda parti çalışmaları ve hedeflerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Özkan Ercan, partinin önde gelen isimleri ve Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Yasan, Aydın’da güzel işler yapılacağını kaydetti. Aydın’da değişimin başladığını belirten Yasan, “Aydın daha çok değişecek. Güzel çalışmalarımız var. Allah nasip ederse ayın 24’ünden sonra 6 ilçemizi hazırlayarak kongrelerimizi başlatacağız. 6 ilçemizden sonra il kongremizi gerçekleştirerek büyük kongremize hak kazanmak istiyoruz” dedi.
 
ÖNCE DEVLET SONRA PARTİ 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Sarıgül, TDP’nin Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetin değerlerini geliştirip güçlendiren, alın terinin ve emeğin yanında olan, evrensel hukuk kurallarına saygı gösteren, hudut ve bayrak birliği diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin en demokratik kitle partisi olduğunu söyledi. TDP olarak sağın yada solun bekçisi olmadıklarının altını çizen Sarıgül, sağ ve sol ellerini birleştirerek bütün yurttaşları kucakladıklarını söyledi. TDP’nin önce devlet sonra parti düşüncesinde olduğunu belirten Sarıgül, “Devletin varlığını her şeyin üzerinde tutarız. Devletimize katil, polisimize faşist diyenle, Mehmetçiğe laf söyleyenle işimiz olmaz“ diye konuştu. 

“İKTİDAR MÜHRÜNÜ ALMAYA GİDİYORUZ”
Delege oyunlarını bozduklarına dikkat çeken Sarıgül, TDP’de genel başkanı parti üyelerinin seçeceğini ve bir genel başkanın iki genel seçimde partiyi iktidara taşıyamaması durumun görevini bırakacağını dile getirdi. Genel başkanlığın hizmet üretime yeri olduğunu söyleyen Sarıgül, Ankara’ya cesur adımlarla yaklaştıklarını kaydetti. AK Parti’den iktidarın mührünü teslim almaya gittiklerini söyleyen Sarıgül, TDP’nin siyasetin yapılış ve söylem şeklini değiştireceğini belirtti. Tam demokrasiyi savunduklarını aktaran Sarıgül, “İl başkanlarımız yarın çıkar genel başkan adayı olabilir. Partimizde tam demokrasi var. Bütün yurttaşlarımızın partisi olacak. Türkiye’de tabana yayılan tek parti” dedi. 

 

“KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ”
TDP’nin herhangi bir ittifakta olup olmayacağı sorusuna ise Sarıgül, “Biz ittifakları ilk turda asla doğru bulmuyoruz. İttifaklar bugünkü iktidar partisinin işine yarar. Artık Türkiye’de değişim zamanı. AK Parti’nin gitme zamanı gelmiştir” dedi. Sarıgül, ilk turda kendi adaylarını çıkaracaklarını da dile getirdi. Yaklaşık yüzde 18 ile 24 arasında kararsız oy olduğunu ifade eden Sarıgül, “Onlar kararsız değil. Onlar kararını vermiş. İktidara güle güle diyorlar. Muhalefete de ‘biz size güvenmiyoruz’ diyorlar. İnşallah yüzde 20’ler bizimle birlikte buluşacak” dedi. 

“PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNUYORUZ”
İktidarın yorulduğunu, heyecanı ve enerjisinin bittiğini savunan Sarıgül, 20 sene olduğunu ve artık değişim zamanı geldiğini belirtti. Muhalefet partilerinin de defalarca sandığa gittiğini ve sandığın dibinde kaldığını belirten Sarıgül, başkanlık sistemini de doğru bulmadığı aktardı. Başkanlık sisteminin Türkiye için çok erken olduğunu belirten Sarıgül, “Türkiye’yi sıkıntıya sokan asla doğru bir sistem değildir. Cumhurbaşkanı partili olmamalı. Herkesi kucaklamalı. Biz TDP olarak demokratik parlamenter sistemini savunuyoruz” dedi. Yaklaşık 10 sene önce değişim hareketini başlattıklarını hatırlatan Sarıgül, 10 sene beklediklerini, değişen bir şey olmadığını belirterek muhalefet partilerini eleştirdi. TDP’nin köklerinin çok derinde olduğunu kaydeden Sarıgül, partiyi kendilerinin değil yurttaşların kurduğunu belirtti. 

“BEYİN GÖÇÜNÜ ÖNLEYECEĞİZ”
Gençlerin yurt dışına beyin göçü gerçekleştirdiği konusunda gelen soruya ise Sarıgül, “Bu konuda çok üzgünüm. Allah’ım izin verirse TDP iktidarında bilimsel araştırmalara büyük önem verilecek, yatırım yapılacak. Beyin göçünü önleyeceğiz. Evlatlarımızın önünü açacağız. Mesela son dönemde insansız hava araçlarında elde edilen başarı takdire değer bir başarıdır” dedi. Eğitimle ilgili de çalışma yapacaklarını belirten Sarıgül, iktidara gelmeleri durumunda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışacaklarını ve öğrenci yurtlarında yazan Kredi ve Yurtlar Kurumu ismini değiştirip Öğrenci Ağırlama Merkezleri yapacaklarını söyledi. Sarıgül, öğrencilere üniversiteyi bitirene kadar ekonomik imkanlar sağlayacaklarını da dile getirdi. 

EGE’NİN IŞIĞINI SÖNÜK GÖRÜYORUM
Ege ile ilgili değerlendirme bulunan Sarıgül, bölgenin inciri, zeytinyağı, tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkması gerektiğini dile getirdi. Ege’nin ışığını sönük gördüğünü aktaran Sarıgül, iktidara gelmeleri durumunda bölgenin ışığını yakacaklarını ve gelecek turist sayısını arttırmak istediklerini belirtti. Sarıgül, özel olarak Aydın’a geleceğini, şehirde ticaret, sanayi, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları, öğretim elemanları, muhtarlar ve yerel basınla görüşerek Ege’nin sorunlarının masaya yatırılacağını söyledi.  

sarigul-degisime-ihtiyac-var-216339-0b0f1aca16d7f273203246554aea02a8.jpgsarigul-degisime-ihtiyac-var-216339-b647832660aa2cdeeaac68192cf855b7.jpgsarigul-degisime-ihtiyac-var-216339-dc370f577aeac364e945dec0dc7d2558.jpgsarigul-degisime-ihtiyac-var-216339-e5d1c6dd1263127087d783892712292e.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.