Sarımsak turşusuna talep arttı 

Sarımsak turşusuna talep arttı 

Pandemi sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunan sarımsak turşusuna talep arttı.

A+A-

Koronavirüs salgını ile birlikte birçok insan doğal antibiyotiklerle bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalıştı. Bu doğal antibiyotiklerden biri olan sarımsak turşusu ise bu süreçte oldukça yoğun talep gördü.

İçeriğinde önemli oranda vitamin ve mineral barındıran sarımsak, aynı zamanda turşusuyla da günümüzde yaygın şekilde değerlendiriliyor.

Üretici Nurcan Karakaş, vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok farklı besin kaynağını etkin şekilde sağlayan sarımsak turşusunun aynı zamanda lezzetli yanı ile de öne çıktığını söyleyerek faydalarından bahsetti. 

Karakaş,”Sarımsak öncelikle bağışıklık sistemimize iyi gelen doğal bir antibiyotiktir. Turşusu ise pandemi sürecinde büyük talep gördü. En önemli yanlarından biri akciğerlerde enfeksiyon oluşumunu engellemesidir. Enerji vericidir ve buna bağlı olarak yağ yakımını hızlandırır. Antioksidan etkisi üzerinden bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp sağlığını korur ve inme gibi problemlere karşı savunma sağlar. Sindirim sistemini ve bağırsakları korur. Midede meydana gelecek sorunların önüne geçer. Saç ve göz sağlığını koruma imkanı verir” diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.