Savaş; “Hesabi değil hasbi olacağız”

Savaş; “Hesabi değil hasbi olacağız”
ABONE OL
AK Parti Efeler İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Dr. Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleştirildi.

MURAT TAN- Toplantıda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Şubat sonu itibariyle başlayacak olan ilçe kongreleri sürecinin hayırlı olmasını dilerken, kongreler sonucunda görev almayan partililerinin küsme lüksü olmadığını belirtti. 

AK Parti Efeler İlçe Danışma Meclisi Toplantısı İl Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın önceki dönem milletvekilleri Mehmet Erdem ile Semiha Öyüş, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayten Karadağ, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Seyhan Koyuncu ve partililer katıldı. Kongrede yerel ve genel konular üzerine konuşan Savaş, yaklaşan kongreler öncesinde partililerine ‘Hesabi değil hasbi’ olunması yönünde uyarıda bulunurken, kongre süreçlerinin yenilenme süreçleri olduğunu belirterek görev almayanların küsme lüksünün olmadığını vurguladı. 

GÜLAŞTI’DAN YENİ BAŞKANA DESTEK SÖZÜ

Toplantıda daha önce kongrede yeniden aday olmayacağını açıklayan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı yaptığı konuşmada, 24 Haziran ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nde emeği geçen teşkilat mensuplarına teşekkür etti. 10 gün önce yaptığı açıklamada, Mart ayı içerisinde yapılacak olan AK Parti Efeler İlçe Kongresi’nde Genel Merkezin uygun görmesi halinde aday olmayacağını açıkladığını söyleyen Gülaştı, “Bu süreç öncelikle partimize sonra ilçemize, Aydınımız için hayırlara vesile olsun. Önümüzde bir temayül ve Genel Merkezin göstereceği bir aday var. Ben AK Parti Efeler İlçe Başkanı olarak Genel Merkezimizin gösterdiği ve işaret ettiği ilçe başkanının, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir emaneti olarak elini kaldıracağıma ve Onunla birlikte yol alıp, Ona her daim destek verip işlerini yapmalarında kolaylık sağlayacağıma buradan söz veriyorum. Bu süre zarfında kimsenin şahsi hesapları içerisinde olmayacağız” dedi. 

“6 YILDIR OPERASYONLARA MARUZ KALIYORUZ”

Gülaştı’dan sonra konuşan Savaş, “2019 yılı son günlerinde 2020 yılının bütçesi kabul edildi. Bu bütçe 1 trilyon 95,5 milyar liradır. Türk Siyasi hayatında böyle örnek yok. İşte bu bütçeler milletin bütçesi olduğu için ardı ardına 18 defa kabul ediliyor ve AK Parti girdiği her seçimde de birinci oluyor ve milletin teveccühünü alıyor. Bu millet bu bütçelere destek vermese AK Parti girdiği her seçimi kazanabilir miydi? Birinci olur muydu, olmazdı. İşte büyümenin ve gelişmenin en güzel örneğini bu bütçeler söylüyor. Aslında 2019 yılında ödediğimiz 103 milyar faiz bile yüksek. Daha da aşağı inmesi gerekiyor. Aslında çok daha az olması gerekiyor ama biliyorsunuz son 6 yıldır sürekli operasyonlara maruz kalıyoruz; Gezi Olayları, 17-25 Aralık, hendek, terör ve 15 Temmuz. Bunların hepsi bu faizin yüksek olmasına neden oluyor. Bütçe belki daha da büyük olacaktı. İşte bu operasyonlara maruz kalmamızdan dolayı faiz yükseliyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK”

“Allah’ın izniyle faizler yavaş yavaş inmeye başladı” diyen Savaş, “Enflasyon inmeye başladı, moraller düzeldi.Artık ben hep konuşmalarımda da şunları söylüyorum; Yatırımlarınızı ertelemeyin, iş yapın, üretin, risk alın. Orta ve uzun vadede bu ülkenin önü çok açık. Belki bugün geçmişte hep riskleri ve tehditleri konuşuyoruz ama bu ülkenin sunduğu fırsatlar çok fazla konuşulmuyor. Orta ve uzun vadede bu ülkenin sunduğu çok önemli fırsatlar var. Genç nüfusa sahibiz. Bulunduğumuz, kaderimiz olan bu coğrafya, 4 saatlik uçuş mesafesinde Dünya nüfusunun ve ekonomisinin üçte birine hitap ediyor. Bu çok önemli. İşte bulunduğumuz bu kupon coğrafyadan dolayı sürekli operasyon yiyoruz. Ama bu operasyonları, milletin desteğiyle Dünya Lideri, Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hep savuşturuyoruz” dedi. 

“BU BÜTÇE MİLLETİN BÜTÇESİDİR”

Sağlığa 2020 yılında 188 milyar lira ayrıldığını söyleyen Savaş, “Bu 2002 bütçesinin 1.5 katıdır. 2002 yılında hastanelere giden vatandaş sayısı 209 milyonmuş,  2019 yılındaysa 800 milyon vatandaş hastaneye gitmiş. Yani 82 milyon vatandaşımızdan ortalama bir vatandaşımız 10 defa gitmiş. Eskiden sabah namazlarında kuyruğa girilen o hastane kapılarında şimdi vatandaşımız kolaylıkla ve rahatlıkla hastaneye gidip tedavi alabiliyor. 2002 yılında 3 milyon vatandaşımız hastanelerde ameliyat olurken, 2019 yılında 15 milyon vatandaşımız ameliyat olmuş. Eskiden vatandaşımız ameliyat olmak için evini, tarlasını, arabasını satarken ve hastanelerde rehin kalırken şimdi 3 milyondan 15 milyona ulaşılan hasta ameliyat olmuş. Bunlar değişen ve gelişen Türkiye’nin net göstergesidir. Ayrıca Türkiye sağlık turizminden de çok önemli pay alıyor. Gelecekte de daha fazla pay alacak. Kısacası bu bütçe değişen ve gelişen Türkiye’nin Lider Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir hükümet ve kadronun bütçesidir, milletin bütçesidir. 2020 yılı bütçemiz ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

“BİRLİK OLURSAK TÜM ZORLUKLARI AŞARIZ”

“Önümüzdeki 3.5 yıllık seçimsiz bir dönem var” diyen Savaş, “Çok çalışacağız, üreteceğiz. Güçlü ve büyük Türkiye, kararlı bir şekilde 2023 hedeflerine yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kararlı hedefleri olan iddialı bir Türkiye var. Türkiye’yi durdurmak, yönlendirmek ve yönetmek istiyorlar ancak artık eski Türkiye yok. Geçmişte o her 10 yılda bir darbelerin yaşandığı, her 7 yılda bir ekonomik krizlerin yaşandığı, ortalama hükümetlerinin ömrünün 1.5 yıl olduğu bir Türkiye artık yok. Artık yepyeni bir Türkiye var. Artık bu coğrafyada bizden habersiz bir iş yapamazsınız diyen bir Türkiye var. O’nun da lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kaderimiz olan bu coğrafyada bin yıldan bu yana yaşıyoruz. Özgürlüğümüzü kazanma adına bir çok bedeller ödedik. Bu ülke işgaller ve istilalar gördü ama söz konusu vatan, bayrak olduğunda bu millet tek vğcut olmasını bilen bir millettir. Bizim en büyük gücümüz ve silahımız, birlik ve beraberliğimizdir. Biz bir ve beraber olursak tüm zorlukları aşarız” dedi. 

“GÖREV ALMADIM DİYE KÜSMEK YOK”

Yakın zamanda kongre süreçlerinin başlayacağını belirten Savaş, “Bu partimiz ve davamız için hakikaten çok önemli bir süreçtir. Kongre süreçleri malum yenilenme ve tazelenme süreçleridir. AK Parti 18 yıldan bu yana tek başına iktidardadır. İşte bu yenilenmeyi, tazelenmeyi, değişimi yönettiği için girdiği her seçimi kazanıyor. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu davanın bir neferi olmak, bu davada bir görev almak, ilçede, ilde, kadın kolları, gençlik kollarında, mahallede görev almak, milletvekili olmak onurdur ve gururdur. Bu davanın neferi olmak onurdur ve gururdur. Ben görev almadım, bana görev verilmedi diye küsmek, darılmak yok. Bu partinin geçmişinde bir çok örnek vardır. Bir süre kenara çekilme ve daha sonra da güzel görevlere getirilme vardır. Siyasetçinin küsme lüksü yoktur. Duygusal davranma lüksüyse hiç yoktur. Hesabi değil hasbi olacağız. Duygusal davranmayacağız, çalışacağız. Dokunacağız ve gönüllere gireceğiz. Sadece seçim döneminde 2-3 ay çalışmaya başarı gelmiyor. Sürekli çalışmayla, gönüllere girmeyle, dokunmayla, samimi diyalogla başarı geliyor. Kibirli olmayacaksın, yükseldikçe alçalmasını bileceksin” diye konuştu. 

“VATANDAŞIN DERDİYLE DERTLENMEK GEREKİYOR”

“Bize de talepler geliyor, belki hepsini çözemiyoruz ama samimi bir şekilde bu taleplerin çözülmesi noktasında mücadele etmeliyiz” diyen Savaş, “Önemli olan budur. Vatandaş zaten bunu görüyorsa takdir ediyordur. Samimi bir şekilde vatandaşın derdiyle dertlenmek gerekiyor. Siz zaten dertlenince vatandaş takdir ediyor ve işi olmasa bile Allah razı olsun diyor. İşte bu duanın sayısını artırmamız gerekiyor. Kongre sürecinin şimdiden partimiz ve davamız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

savas-hesabi-degil-hasbi-olacagiz-145773-4ad9095e224619fa9a3aa49b011489cd.jpgsavas-hesabi-degil-hasbi-olacagiz-145773-a1a490c359ead5b59fc9c2f1d6d201b3.jpgsavas-hesabi-degil-hasbi-olacagiz-145773-b5c323a29a5e03d249b242dccbd70723.jpgsavas-hesabi-degil-hasbi-olacagiz-145773-d7a44c55413a532a4bda8e73121451c4.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.