Savaş; “Yatırımlar hız kazanacak”

Savaş; “Yatırımlar hız kazanacak”
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette, il genelinde hayata geçmesi planlanan Şehir Hastanesi, Aydın-Denizli otoyolu ve Adliye Sarayı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

(MURAT TAN) Savaş, bu yıl içerisinde hükümet yatırımlarının hızlandırılacağının sözünü verdi. Aydın’da 4 yıllık süreçte hükümet yatırımlarının hayata geçmesi noktasında Ankara’daki girişimlerini sıklaştıracaklarını söyleyen Savaş, önceliklerinin Aydın-Denizli Otoyolu ile 800 Yataklı Şehir Hastanesi olduğunu vurguladı. Efeler’e bağlı Yeniköy Mahallesi’ndeki 180 dönümlük arazide kurulacak olacak Aydın Adliye Sarayı’nın en kısa sürede proje ihalesinin de yapılacağını söyleyen Savaş, Aydın’da bulunan organize sanayi bölgelerinin canlanmasıyla birlikte Aydın’ın turizmden hak ettiği payı alması içinde ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. İlçelerdeki hayata geçecek olan bazı yatırım planlamalarıyla ilgili de konuşan Savaş, ildeki yatırımlara hız kazandıracaklarını belirtti.

“HÜKÜMET YATIRIMLARINA YOĞUNLUK VERECEĞİZ”

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi yapıldığını onay aşamasında olduğunu söyleyen Savaş, “Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan otoyolun 2.5 yılda bitirilmesi planlanıyor. Şehir Hastanesi de ihaleye çıkacak. Son dönemde döviz kurunun yıkarı çıkmasıyla birlikte faizlerdeki artış nedeniyle Şehir Hastanesi konusunda biraz gecikme oldu. En kısa zamanda Şehir Hastanesi ihalesinde de nihai sona gelinecek. Çine’deki cezaevi kurulmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Çine’de Hükümet Konağı ihalesi yapıldı, oradaki süreçte devam ediyor. Yine Didim ve Çine’de devlet hastanesi yapılacak ve bu sene içerisinde de ihalesine çıkılacak. Geçtiğimiz gün Tarım ve Orman İl Müdürümüzle de görüştüm. Efeler Kadıköy’de kurulması planlanan Tarım Dayalı İhtisas Sera Organize Sera Bölgesi’nde de sona geliniyor. Yine Söke’de kurulacak olan Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’ni de çok önemsiyoruz. Önümüzdeki 4 yıllık süreç dahilinde Aydın’da hayata geçecek olan hükümet yatırımlarına daha da yoğunluk vereceğiz” dedi.

“AYDIN’I ADLİYE SARAYI’NA KAVUŞTURACAĞIZ”

Aydın’a yapılması planlanan yeni Adliye Sarayı’nın Efeler Yeniköy Mahallesi 490 parselde yer alan yaklaşık 180 dönümlük arazide hayata geçeceğini söyleyen Savaş, “Son aşamaya geldi, proje ihalesi yapılacak. Adliye Sarayı olmayan illerden biriyiz. 10 yıldır bu iş sürüncemede kalmış. Yeniköy’deki yerin imar çalışmaları bitti, proje ihalesinden sonra düğmeye basılacak. Türkiye’de şu anda bırakın illeri bir çok ilçede muazzam adliye sarayları var. Türkiye’de 81 ilin adliye binalarının tamamı yenilenmiş durumda. 1 milyon 100 bin nüfuslu Aydın’ın modern bir adliye sarayı yok. Bu durum Aydın’a yakışmıyor. Aydın’ı hak ettiği Adliye Sarayı’na kavuşturacağız. En kısa zamanda proje ihalesine çıkılmasının ardından yapım ihalesine çıkılarak nihai sona gelinecek ve Aydın’a yakışan modern bir adliye sarayına kavuşacağız. Yapılacak olan Adliye Sarayı, Yeniköy, Ovaeymir ve Osman Yozgatlı mahallelerimize de büyük bir ekonomik ve sosyal hareketlilik getirmiş olacak” diye konuştu.

“OSB’LERİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMELİYİZ”

Çine OSB ile Aydın’ı demiryolu ile birbiriyle bağlamak için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) etüt proje hazırlığında olduğunu söyleyen Savaş, “Güllük Demiryolu Projesi’nden ziyade ilk etapta Aydın’ın demiryolu ile birbirine bağlanması planlanıyor. Oradaki madenlerin İzmir Limanı’na götürülmesi ciddi önem arz ediyor. Bununla birlikte Karpuzlu-Milas karayolundaki 5 kilometrelik güzergahta SİT alanı nedeniyle bir engel çıkmıştı. Onun da sonucunu aldık, oranın da ihalesi yapıldı. Aydın-Karpuzlu-Milas-Bodrum hattı bu karayolunun tamamlanmasıyla birlikte daha da canlanacak. Bununla birlikte mevcut 7 organize sanayi bölgesinin de canlanması için çalışmalarda bulunacağız. Söke OSB ile Çine OSB’nin genişleme alanıyla ilgili taleplerini takip ediyoruz. Aydın’ın üretim, ihracat ve istihdam kapasitesini artırmamız gerekiyor. Aydın’daki 7 OSB’yi hareketlendirip bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz” dedi.

“DİDİM’DE OTELLER BÖLGESİ OLUŞTURULACAK”

Didim Turizm Bölgesi Projesi kapsamında ilçedeki bazı arazilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devrolacağını söyleyen Savaş, “Didim’de tıpkı Antalya Belek’teki gibi bir oteller bölgesi oluşması yönünde girişimlerimiz devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Nuri Ersoy 27 Mart’ta Didim’de de bu müjdeyi vermişti ve ‘Didim radarımıza girdi’ demişti. Ben önümüzdeki dönemde Didim’in turizm açısından bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Yine bununla birlikte Aydın’ın ihtiyaç ve öncelikleri olarak bakıldığında Aydın-Denizli Otoyolu ile 800 Yataklı Şehir Hastanesi önemli yatırımlardır. Biz şehir hastanesini daha ön planda tutuyoruz. Aydın’ın mevcut devlet hastanelerinde 4-5 yataklı odalarda hastalar kalıyor ve bu ilimize yakışmıyor. Fiziki koşulları iyileştirmemiz lazım. Şehir hastanesi, otoyol ve Adliye Sarayı’nın bu yıl içinde inşallah ihalelerini yaparız. Çine’ye 100 Yataklı Devlet Hastanesi, Çine Hükümet Konağı ve 1000 konutlu TOKİ projesi de takip edebileceğimiz projelerdir. İncirliova ve Germencik’te de çalışmalar hızlandı. Didim’in de talebi var” diye konuştu.

“SAĞLIK TURİZMİ İLE İLGİLİ YATIRIMLARA ÖNEM VERECEĞİZ”

Aydın’da bazı ilçelerin doğalgaz yatırımı ilgili taleplerini de takip ettiklerini vurgulayarak, ‘Ancak gönül isterdi ki Aydın jeotermalle ısıtılsın’ diyen Savaş, “Doğrusu buydu. Jeotermal, toprakla, tarımla buluşturmamız gerekiyordu. Kuşadası’nda Turizm Termal Bölgesi Projemiz var. Önümüzdeki dönemdeki en önemli yatırımların başında sağlık turizmi ile ilgili yatırımlar da gelecek. Türkiye’de ve Dünya’da yaşlı nüfus artıyor. Sigorta şirketleri Türkiye’yi tercih ediyor. Ülkemizde konfor iyi, güneş ve deniz var. Bizim bunun alt yapısını hazırlamamız lazım. 2050’ye geldiğinde Türkiye’nin 65 yaş üstü yaşlı nüfusu yüzde 20’ye gelecek. Şu anda yüzde 12’lerdeyiz. Aydın bu anlamda çok büyük avantajlara sahip bir ildir. Bununla birlikte Jeotermal Kanunu’nun da tekrardan düzenlemesi gerekiyor ancak örneğin Sultanhisar’ın elinde belediyenin bir jeotermal sahası var. Siz bu sahayı hem seracılıkta yani tarımda hem de ısıtmada kullanmıyorsunuz. Hal böyleyken siz bunu kalkıp satıyorsunuz. Yasayla ilgili düzenleme yapalım ama büyükşehir belediyesinin elinde de böyle bir yer var ama değerlendirilemiyor” dedi.

savas-yatirimlar-hiz-kazanacak-108866-50aa1b3c035e274938ec060788fb23c9.jpgsavas-yatirimlar-hiz-kazanacak-108866-a0f95e9921ca8f37f358bf5283c49d4a.jpgsavas-yatirimlar-hiz-kazanacak-108866-959ddd0707699b115d2abd7b43b195db.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum