Savaş’tan Retek’e destek sözü

Savaş’tan Retek’e destek sözü
ABONE OL
Nazilli’de bulunan Aydın’ın tek geri dönüşüm fabrikası olan Retek Kağıt Fabrikası günde 13 tır hurda kağıdı geri dönüşüme kazandırarak yılda 5 yüz bin ağacı kesilmekten kurtarmakla kalmayıp, ürettiği yaş pasta altlığını da 42 ülkeye ihraç ediliyor.

AYŞE AKTAŞ- Fiziki yapısını genişleterek 2023 yılına kadar 20 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen ve bu konuda devlet desteği bekleyen Retek Kağıt Fabrikası’nı ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, hükümetin ihracata yönelik hibe ve kredi desteği olduğunu hatırlatarak istihdam sağlaması için işletmeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Aydın’da tek olma özelliğini taşıyan 12 bin 500 metre kare alan üzerindeki iki ayrı fabrikada üretim yapan RETEK A.Ş, İzmir, Denizli ve Aydın bölgesinden toplanan günlük 13 tır hurda kağıdı işleyerek mukavva haline getirip yaldızlı yaş pasta ve somon balıkları altlığı üreterek Irak, Suriye, Katar, Kenya, Dubai, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapıyor.

1983 Yılında mezun olduktan sonra ticarete atıldığını anlatan Makine Yüksek Mühendisi Polat Güven, yaptığı açıklamada, fabrikanın istihdam ve fiziki yapısını büyütmek için 100 dekar araziye ve devlet desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bugüne kadar kendi imkanlarımızla büyüdük. Destek almış olsak on kat daha büyürdük. Yeni yatırımlar yapmak istiyoruz ancak OSB’de bize hitap edecek büyüklükte arazi bulamıyoruz. Ayrıca devletimizin ihracata yönelik desteğinden faydalanmak istiyoruz” dedi.

“ZENGİNLEŞMEK İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta istihdam sağlayarak üretim kapasitesini artıran, ihracata yönelik yatırımları yapan ve bu yatırımları artıran sanayici işadamlarına destek olacakları şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Savaş, ”Hükümetimizin özellikle ihracata yönelik hibe ve destekleri var. Ülke olarak zenginleşebilmemiz için üretmek zorundayız. Üretirsek istihdam olur, üretirsek ihracat olur, biz de ülke olarak kalkınırız. Üreten ve istihdam sağlayan işadamlarımızın başımızın üzerinde yeri var. Bu nedenle arazi bulunması konusunda da yetkililerle görüşerek gerekeni yapacağız” diyerek söz verdi.

“HÜKÜMET OLARAK HER DAİM YANINIZDAYIZ”
Aydın’ın istihdam kapasitesinin artıran, ihracata yönelik yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan Retek firmasını ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Savaş, “Fabrikanın hurda kağıtları geri dönüşüme kazandırarak yılda 500 bin ağacı kesilmekten kurtarması öncelikle çok ayrı bir olay. Aydın ekonomisine, Nazilli ekonomisine ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bu tür fabrikaların sayılarını artırmamız gerekiyor. İlimizde 7 tane OSB var. Bunların kapasitelerini artırmamız gerekiyor. Polat Bey’in de yer bulma konusunda sıkıntı yaşadığını öğrendik, yardımcı olacağız. Hep söylüyoruz; taş üstüne taş koymak isteyenin elinden tutmak bizim görevimiz” dedi.

“İHRACATIMIZ 36 MİLYAR DOLARDAN 180 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ”

Hükümetin ihracatla ilgili döviz kazanımıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Savaş, ”İhracatımızın artması konusunda AK Parti hükümeti olarak sürekli çalışmalar içerisindeyiz. Eximbank ve diğer bankalar aracılığıyla kredi desteğimiz var. 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatımız 180 milyar dolara yükseldi. Hedefimiz daha fazla. İhracat kapasitesini, ihracat rakamlarını daha yükseklere çekme adına hükümetimiz seferber durumda. Ayrıca ihraç ettiğimiz kalemler içerisinde ithal ettiğimiz ara malların da ülke içerisinde üretilmesi konusunda da Ticaret Bakanlığımızın ve Hazine Ve Maliye Bakanlığımızın ihracatçılara yönelik destekleri var. Bu desteklerimiz artarak devam ediyor” dedi.

Savaş, ayrıca Polat Güven’in 2019 yılında vergi rekortmenleri listesinde olduğunu öğrenince iş adamını bir kez daha kutladıktan sonra fabrikadan ayrıldı. 

nazillide-retek-yilda-5-yuz-bin-agaci-kesilmekten-kurtariyor-142498-3f979d2d0a8514b2dbae27867c527411.jpgnazillide-retek-yilda-5-yuz-bin-agaci-kesilmekten-kurtariyor-142498-5704b7596e90218d79e2c06cd61a585c.jpgnazillide-retek-yilda-5-yuz-bin-agaci-kesilmekten-kurtariyor-142498-22413deaf223ef3d0443f0d52f3e2fb4.jpgnazillide-retek-yilda-5-yuz-bin-agaci-kesilmekten-kurtariyor-142498-cfb77f0777a0b1e29e5ad7a5e33a5043.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.