Savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep etti

Savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep etti
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Adnan Bosnalı, Koçarlı’daki kanalizasyon sorunuyla ilgili konuştu.

KIYMET SARIYILDIZ- Bosnalı, bakanlığın yer tahsisinin Büyükşehir’e verilmesi kararına rağmen ADÜ’nün tahsisi sağlamaması konusuyla ilgili Özlem Çerçioğlu’ndan savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep etti. 

Konuyla ilgili konuşan Bosnalı, “İlçelerimize yapılacak alt yapı konusunda bazı meclis üyelerimiz evet diyor, bazıları hayır diyor. O altyapı çalışmaları konusunda hayır diyen meclis üyelerinin altyapı yapılması konusunda bir sıkıntısı mı var? Koçarlı, İncirliova hattının tamamen temizlenmesi ve arıtması yapılması için ADÜ’den bir sıkıntılar duyuyoruz. Biz de basından duyuyoruz. Burada Büyükşehir bir yatırım yapmak istiyor. Fakat yatırım yapılacak arazisinin tahsisi konusunda sıkıntılar olduğunu ve bununla ilgili bazı atışmaların olduğunu görüyoruz. Burada altyapı çalışmalarını engellemek mi olay yoksa yapamıyor muyuz? Büyükşehir bunu istiyor da mı yapamıyor yoksa öylesine konuşuluyor mu?” dedi.

“ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR TAHSİS İŞLEMİ YAPILMADI”
Bosnalı’nın sorularına cevap veren ASKİ de, “Bu yerle ilgili su arıtma tesisi yapılması talep ettiğimiz yer 2016 yılında İncirliova Mal Müdürlüğü’ne bu arıtma tesisin yapılacak olan tahsisini istediğimiz 490 dönümlük alan Çakmar mevkiinde bir alan var. Hazine tarafından üniversiteye tahsis edilmiş. Bu alanın 99 dönümünü alanını biz arıtma tesisi için 2016’da istedik üniversiteden. Gerekli yazışmalar yapıldı. Hatta bakanlığa da başvurduk. Bakanlık da ivedi olarak bu tahsisin yapılması hem üniversiteye hem de Aydın Valiliği’ne yazı yazıldı. Ama şuana kadar herhangi bir tahsis işlemi yapılmadı. Bu yapılacak arıtma tesisi İncirliova, Koçarlı, Efeler, Kuyulu, Kardeşköy, Acarlar, Osmanbükü o kısmı komple alan içine alan bir arıtma tesisi. En iyi olan noktalar. 50 yıl boyunca Aydın’a hizmet edecek bir yer. DSİ’den de uygun görüş alındı. Üniversiteden tahsis bekleniyor” açıklamasında bulundu. 

“BU İŞİN GECİKTİRİLMESİ HALK SAĞLIĞI İLE İLGİLİDİR”
ASKİ’nin açıklamasının ardından tekrar konuşan Bosnalı, “Bu işin geciktirilmesi halk sağlığı ile ilgilidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmesi lazım. Bahsettiğimiz bölgede nüfusun çok yoğun olduğunu görüyoruz. Halk sağlığıyla oynama durumu vardır. Bu konuda Büyükşehir’imizin bakanlığımızın yazısını da göz önünde bulundurarak savcılığa suç duyurusunda bulunmasını arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.