Sefer saatine kısıtlama ayarı

Sefer saatine kısıtlama ayarı
ABONE OL
Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle sefer saatlerinde düzenleme yaptıklarını belirtti. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Türkiye’de artan koronavirüs vakaları sonrasında yeni tedbirler alındı. Hafta sonu belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kapsamı genişletildi. Buna göre Cuma akşam 21:00 ile Pazartesi 05:00 saatleri arasında ve hafta içi ise her gün aynı saatlerde kısıtlama uygulanacağı açıklandı. Ayrıca 65 yaş ve üzeri ile 20 yaşın altındaki vatandaşların toplu taşıma kullanamayacağı belirtildi. Kabine Toplantısı’nda alınan ve İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelgeyle yürürlüğe giren yeni kararlar sonrasında Aydın’da ulaşıma saat ayarlaması yapıldı. Efeler’de hizmet veren Özel halk Otobüsleri Kooperatifi’ne bağlı çalışan araçların da son sefer saatleri düzenlendi. 

SAAT 21:00’E ÇEKİLDİ 
Sefer saatleri hakkında bilgi veren Kooperatif Başkanı Okan Yalçın, “Gelen yeni kısıtlamalar sonrasın yeni düzenlemeye gittik. Buna göre 23:00 olan son araç saatimizi 21:00’e çektik. Hem Mimar Sinan Mahallesi’nden hem de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) çıkan araçların son saati 21:00 olarak belirlendi. Araçlarımızın sabah çıkış saatinde ise değişiklik yapmadık. Yine ilk sefer 06:00’da başlayacak” ifadelerini kullandı. 

ÖTV’SİZ MAZOT TALEBİ 
Pandemi döneminden şoför esnafı olarak kötü etkilendiklerini ve bunun da bu süreçte devam ettiğini kaydeden Yalçın, “Bizler dükkan gibi işyerimizi kapatamıyoruz. Araçlar boş da olsa dolu da olsa sefere çıkıyor. Bu da mazot, şoför ve araç bakım giderlerinin sürekli olması demek. Çalışarak daha büyük zarara uğruyoruz. Önceden çok kişinin bindiği bir seferde bazen çok az kişi olabiliyor” dedi. Sağlık için kalabalıklardan uzak durulması gerektiğini belirten ve şoförlere destek verilmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Ancak bu süreçte bizim BAĞ-KUR primleri konusunda bir düzenleme bekliyoruz. Ayakta durup yarın tekrar aracı sefere koymak için ÖTV’siz mazot imkanı sağlanmalı” diye konuştu. 

sefer-saatine-kisitlama-ayari-191227-647df100fd187ae28062956c4e1fffca.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.