Şehir hastanesi Aydın’ı sağlık üssü yapacak

Şehir hastanesi Aydın’ı sağlık üssü yapacak
ABONE OL
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Aydın’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmasında, kentte yapımı devam eden şehir hastanesinin tamamlanmasıyla şehrin, sağlık üssü haline geleceğini söyledi.

Aydın Valiliğini ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ülkedeki sağlık yatırımlarını yerinde incelediklerini anlatan Bakan Koca, mevcut ihtiyaçları belirlediklerini, sağlık çalışanları ve vatandaşlarla da bir araya geldiklerini söyledi. Salgının gölgesinin kalkmasıyla, vatandaşlarla yeniden buluşmaya başladıklarını kaydeden Bakan Koca, Heredot’un sözüyle Aydın’ı anlattı.  Heredot’un, “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” sözünü anımsatan Bakan Koca, “Aydın binlerce yıldır Anadolu medeniyetlerine ev sahipliği yapmış; tarımı, sanayisi ve turizmiyle hızla büyüyen bir ilimiz. Sağlık hizmetlerine yönelik ihtiyacı da aynı hızla artmakta. Çalışmalarımıza valimizle görüşerek ve kapsamlı bir durum değerlendirmesi yaparak başladık. En önemli gündem maddelerimizden biri, artan ihtiyacı karşılamaya yönelik sağlık yatırımlarımız oldu.” dedi. 

SAĞLIK ALANINDAKİ GÜÇ ARTTI
Aydın’a yapılan yatırımlarla kentin, sağlık alanında gücünü de her geçen yıl artırdığını ifade eden Bakan Koca, “Aydın’ımız 2023 yılında 1300 yataklı Şehir Hastanesine kavuşacaktır. En nitelikli sağlık hizmetinin sunulduğu ve ileri teknolojiyle donatılmış şehir hastanelerimizin kıymeti, pandemi döneminde daha da fazla anlaşıldı. Şehir Hastanemizin sağlayacağı kapasite artışı ve kalite, Aydın’ı bölgenin sağlık üssü haline getirecektir. 75 yataklı Didim Devlet Hastanesi ek binasını seneye tamamlamayı planlıyoruz. Nazilli Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatımız, beraberindeki sağlık kampüsümüzün inşaatları ve Karacasu İlçe Hastanemizin yapımı hızla devam etmektedir.” dedi.

1734 YATAK ARTIYOR
İnşaatı devam eden 6 yatırımın tamamlandığında Aydın’ın, mevcut yatak kapasitesinin 1734 yatak daha artacağını ifaden eden Bakan Koca, şöyle devam etti:
“8 Nisan’da ihalesini gerçekleştirdiğimiz 75 yataklı Çine Devlet Hastanemiz, Koçarlı İlçe Hastanemiz ve AMATEM Merkezimizi Aydınlıların hizmetine sunacağız. Bunların dışında inşaat, ihale, proje ve etüt aşamasında 10 adet birinci basamak Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuvarı, 112 İstasyonunun da aralarında bulunduğu sağlık yatırımlarını hemşehrilerimizle buluşturacağız. Muhakkak ki vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetine erişebilmesi, bu hastanelerimize can veren, fedakar sağlık personelimizle mümkündür.”  

“NİTELİKLİ HEKİM SAYISI 20 YILDA 2,5 KAT ARTTI”
Aydın’daki sağlık personeli hakkında da açıklama yapan Bakan Koca, “Sağlık ordumuz bu yıl itibariyle 2404’ü hekim ve diş hekimi olmak üzere toplamda 9966 kişiye ulaşmış durumda. Bu sayı 2002 yılında toplam 3950 idi. Yani nitelikli insan kaynağımızı 20 yılda 2,5 kat artırmış durumdayız. Acil sağlık hizmetlerinde benzer bir gelişmeyi görebilirsiniz. 2002 yılında 12 olan 112 acil istasyonu sayımızı bu yıl itibariyle 42’ye; 15 olan ambulans sayımızı ise neredeyse 5 kat artışla 70’e yükselttik.” diye konuştu.

SON TOPLANTI YAPILDI
Bilim Kurulu’nun da son toplantısını yaptığını ifade ede Bakan Koca, “Bilim Kurulu 27 ay boyunca olağanüstü performans sergiledi. 35 kişiden oluşan ve alt gruplarıyla 110 kişilik Bilim Kurulundan bahsediyoruz. Bu süreçte gelinen noktada bilim kurulu son toplantısını yapmış oldu. Biz maskenin koruyucu olduğunu, yeri geldiğinde bir enfeksiyon durumu söz konusu ise bir başka kişiye bulaştırmayı önlediğini artık biliyoruz. Pandemi sonrası dönemde de bu alışkanlığın devam etmesi gerektiğini artık biliyoruz. Gerektiğinde yeniden kurulabilir, şu an için öyle bir durum yok." dedi.
Aydın’ın, yoğun bakımda hiçbir hastası olmayan illerden biri olduğunu belirten Bakan Koca, “Günlük vaka sayısı son dönemde ortalama 20 kişi. Öngörümüz o ki, bu sayı önümüzdeki dönemde daha da düşecektir.” ifadelerini kullandı.

TURİZM SEZONUNDA TEDBİR OLACAK MI?
“Turizm sezonu öncesinde tedbir alınacak mı” sorusuna da cevap veren Bakan Koca, “Önerdiğimiz bir tedbir yok. PCR testini daha önce kaldırmıştık. Bu olmayacağı anlamına gelmez, gelen turistler zaten takip ediliyor. Herhangi bir ülkeden risk görürsek bir değerlendirme yaparız.” diye konuştu.
Toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, AK Parti MKYK Üyesi Seda Sarıbaş, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Macit Engin, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen de katıldı.
İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'na katılacak olan Koca, Kadın Doğum Hastanesi'ne ziyarette bulunacak, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelecek.

sehir-hastanesi-aydini-saglik-ussu-yapacak-279920-f2f6413e162a94ceb327119bb1d93fe1.jpgsehir-hastanesi-aydini-saglik-ussu-yapacak-279920-a0ba1b880acaba19d272530e63b76adf.jpgsehir-hastanesi-aydini-saglik-ussu-yapacak-279920-1c15af5d746c315a4727b6db6aba17c6.jpgsehir-hastanesi-aydini-saglik-ussu-yapacak-279920-fc86b50ace7eff6f2d9ccd065a08cc01.jpegsehir-hastanesi-aydini-saglik-ussu-yapacak-279920-1b47ca94413ba2e43e4b027ff4285a5b.jpgsehir-hastanesi-aydini-saglik-ussu-yapacak-279920-79857aa1c904f9135fed33cc9b24fb00.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.