Şehir hayatından bunaldı, kendi işini kurdu

Şehir hayatından bunaldı, kendi işini kurdu
ABONE OL
Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan ve çalıştığı İstanbul’daki iş hayatından bunalan Vildan Uğurlu, devlet destekli kurduğu serasında ejder meyvesi yetiştirmeye başladı. Uğurlu, hedefinin serasını büyüterek, ihracat yapmak olduğunu söyledi.

GÖKHAN DÜZYOL - İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümünü okuyan Vildan Uğurlu (29), mezun olduktan bir süre sonra tekrar İstanbul’da bir şirkette lojistik asistanı olarak çalışmaya başladı. İş yerindeki yoğun tempodan bunalan ve sürekli Aydın’a dönerek çiftçilik yapma hayalini kuran Uğurlu, bu hayalini Gölhisar Mahallesi’ndeki arazisinde Efeler Kaymakamlığı’nın projesiyle gerçekleştirdi. Genç kadın, Efeler Kaymakamlığının "Efeler Diyarında Pitaya Projesi" kapsamında verdiği 2 bin fidelik destekten yararlanarak, ailesinin de katkısıyla 1000 metrekarelik alanda sera kurdu. Uğurlu bu sırada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) işletme bölümünde yüksek lisansını da tamamladı.

“HAYALİM HEP VARDI”
Okuduğu sırada aklının bir köşesinde çiftçi olma hayalinin bulunduğunu aktaran Uğurlu, şöyle konuştu:
“Aslında okurken hep aklımda vardı ancak bir cesaret aşaması oluşmadı. Daha sonra bir şekilde karar verdim, geldim. Ailem çiftçilikle uğraşıyor, ben de üretim üzerine bir şey yapmak istedim. Ailem çiftçilikle uğraştığı için küçüklüğümden beri hep toprağın içindeydim, bu yüzden sanırım hep geri dönüp toprakla uğraşmak aklımın bir yerinde vardı. Daha sonrasında döndüm ve başlamış oldum, şuan inanılmaz keyif alıyorum. Hem metropolün yoğun temposu hem oradaki iş hayatı inanılmaz derecede yorucu ve stresliydi. Sürekli sizden bir şey bekleniyor ve o katlanan bir aşamada devam ediyor. Bunu yaptıysanız daha iyisi olur diye sürekli bir baskı hissediyorsun. Çalışma saatleri var o saatlerde gitmek zorundasınız. Burada kendi işimi yapıyorum, evim çok yakın. İstediğim zaman kendimi ayarlıyorum, tatilimi yapıp geliyorum, kimse bir şey sormuyor. Ben de tamamen bireysel olarak işlerimi ayarlayıp, tatilimi yapabiliyorum. Özgürüm.”

HEDEF İHRACAT
3 bin metrekarelik alanın bin metrekaresini kullandığını kaydeden Uğurlu, hedefinin sera alanını büyütmek olduğunu belirtti. Büyük bir sera kurup hayatını sürdürmek istediğini vurgulayan Uğurlu, “Büyük bir sera kurup, ihracat boyutuna çıkmak istiyorum. Aslında hiç bilmediğim bir meyveydi ama şuan her yer ejder meyvesi oldu diyebilirim. İnanılmaz araştırıyorum, makaleleri takip etmeye çalışıyorum. Yabancı ülkelerde nasıl yapılıyor, ülkemize nasıl gelmiş tarih olarak onu araştırdım. Gelecek için Türkiye için çok güzel. Çünkü ülkemizde de yeni bir üretim alanı. Daha çok Akdeniz Bölgesi’nde yapılıyordu, şuanda ben Efeler’de ikinci etap projedeyim. Gittikçe büyüyor ve pazar alanı da geniş gibi duruyor, şimdiden talepler gelmeye başladı.” 
Anne Aynur Uğurlu da kızının başarılı bir iş kadını olacağına inandığını belirterek gurur duyduğunu söyledi.

“PROJEDE 22 KİŞİ VAR”
Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, üreticilerin yeni ürünlerle buluşması ve geliri yüksek ürünlerle üretim yapılmasını amaçladıklarını ifade ederek, “Halk arasında ejder diye bilenen projemizi gerçekleştirdik. 2019’da başlayan projemiz seramızda da bu noktaya geldik. Şuanda bizim ilçemiz genelinde projede 22 üreticimiz bulunmakta. 24 bin metrekare alanımızda da ejder meyvesi üretilmektedir. Dağlarından yağ ovalarından bal akan bir bölge, burada zeytin ve incir ikisi kutsal ve vazgeçilmez bir ürün. Onların lokasyonu farklı, bizim bu ürünü üreteceğimiz yerler farklı. Şimdi dağlarda zeytin ovalara yakın kısımda da incir var, biz de istiyoruz ki ovada da ejder meyvesi olsun. Bu da Aydın’a ümit ediyorum çok yakışacak, Aydın’a bir değer daha ortaya çıkmış olacak.”

sehir-hayatindan-bunaldi-kendi-isini-kurdu-228171-02cc65533dd5a1492ddc7b1cd10ef60f.jpgsehir-hayatindan-bunaldi-kendi-isini-kurdu-228171-8efdbd59744b152e43d62f6077758152.jpgsehir-hayatindan-bunaldi-kendi-isini-kurdu-228171-5704ca66fe88a07104db750af00d17a9.jpgsehir-hayatindan-bunaldi-kendi-isini-kurdu-228171-e6834ac7c7db4a184f735af9e7ae17a2.jpgsehir-hayatindan-bunaldi-kendi-isini-kurdu-228171-fd12b435910b895f5a7a91cc90525aab.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.