Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni programı gerçekleştirildi

Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni programı gerçekleştirildi
ABONE OL
Efeler Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen ‘Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni’ programında disiplinler arası birçok konuda söyleşi gerçekleştirildi.  

Efeler Kent Konseyi tarafından planlanan program, katılımcıların; Sağlıklı Kentler, Sürdürülebilir Çevre Sağlığı, İklim Değişikliği, Spor, Sanat, Jeotermaller, Şehir Planlama, Güvenli Tarım, Okul Öncesi Eğitimi, Köy Enstitüleri Modeli, Orta Öğrenim, Yüksek Öğrenim, Yaşlı-Genç-Çocuk-Kadın ve Hayvan Sağlığı konularındaki konuşmaları ile düzenlendi.

 

‘Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni’nin açılış konuşmasını yapan Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, 2019 yılında göreve geldikleri tarihten bu yana yaşadıkları kente sahip çıkmayı, kent ile ilgili her konuda karar alma süreçlerine aktif katılım sağlamayı, yapılan çalışmaları denetlemeyi, hesap sormayı, kentin hak ve hukukunu korumayı amaçladıklarını kaydetti.

 

Öte yandan, sürdürülebilir kalkınma ve çevreye duyarlılık bilincini geliştirmeyi, kenti; dil, din, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmeyi, daha çağdaş, daha katılımcı, daha uygar bir yapı oluşturmayı, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini de ekledi. 

 

Ergünoğlu;  “Hedeflerimiz doğrultusunda Efeler Kent Konseyi olarak sadece yasal zorunluluktan dolayı kurulmuş olmadığımızı göstermek amacıyla pandemi koşullarında bile gönüllülük esasına dayalı birçok projeye imza attık. Birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni organizasyonuna ev sahibi yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bize her türlü desteği sağlayan konseyimizin fedakar üyelerine, Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a, bizleri sizlerle buluşturan sevgili Efeler Belediyesi TV’ye, ilimizin basın kuruluşlarına ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Pandemi koşullarında bile bizleri kırmayarak, etkinliğimize bizzat gelerek bizleri onurlandıran Devlet Eski Bakanımız Sayın Yüksel Yalova’ya ve tüm değerli konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

 

BAŞKAN ATAY DA KATILDI

 Etkinliğe online olarak bağlanan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler Kent Konseyi’nin çalışmalarını tebrik etti. Başkan Atay; “Herkes şunu iyi bilsin ki Efeler Kent Konseyi olarak çok önemli bir iş yapıyorsunuz, sizleri kutluyorum. Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni olarak ismi bile insanlarımızın yaşadıkları kentin ve yaşamını etkileyecek olan bilgileri edinmeleri konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmanızdan dolayı sizleri yürekten kutluyorum. Çok iyi bir çalışma gerçekleştiriyorsunuz. Bu bilgileri toplumla paylaşmak, toplumu bilgilendirmek için kendilerini sorumlu hissederek bu şölene katılan tüm katılımcılara da sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ancak bir arkadaşım var ki; Eski Bakanımız Sayın Yüksel Yalova, çocukluk arkadaşımız, birlikte büyüdüğümüz arkadaşımız, ona özellikle ayrı bir teşekkür etmeyi de borç biliyorum. Kendisi de hoş geldi, çok teşekkür ederiz” dedi.


“BİLGİ SAHİBİ OLDUKTAN SONRA FİKİR SAHİBİ OLMASINI UMUYORUM”

Doğru enformasyonun önemine değinen Başkan Atay; “Değerli Efeler halkımız; biz, yerel yönetim olarak, Efeler Belediyesi olarak, toplumun her türlü zorlukları yenmeleri, kolay, huzurlu, mutlu bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Toplumumuzda ne yazık ki kötü bir alışkanlık var, herkes bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabiliyor. Bu çok kötü bir olay. Bu organizasyon ile Efeler halkının çeşitli konularda bilgi sahibi olmasını ve sonrasında fikir sahibi olmasını umuyorum. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

YÜKSEL YALOVA’DAN KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Şehir ve Yaşam Bilgi Şöleni’ne katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve şeref duyduğunu belirten Devlet Eski Bakanı Doç. Dr. Yüksel Yalova, “Beni buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çok değerli başkanımız Gülsevil Ergünoğlu’nun şahsında Efeler Kent Konseyi’nin üyelerini, saygıyla, minnetle selamlıyorum. Bana ‘hoş geldin’ diyerek duygularını ileten değerli kardeşim Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a da buradan sevgilerimi gönderiyorum. Yaklaşık 10 küsur yıldır eski Siyaset Bilimi, Anayasa Hukuku hocası olmama rağmen, Kamu Hukuku alanında çalışmış olmama rağmen, ki bir başka branşım da Şehircilik, Gülsevil hanım bana bu görevi verdiğinden bu yana ayrı bir heyecanla bu konuya çalıştım” diyerek akıcı dili ve her konuya verdiği farklı örneklerle keyifli bir konferans gerçekleştirdi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.