“Şehrimizde Beşiktaş’ı temsil ediyoruz”  

“Şehrimizde Beşiktaş’ı temsil ediyoruz”  
ABONE OL
Aydın Beşiktaşlılar Derneği’nde 10 aydır başkanlık yapan Taşkın Cerit, görev süresini değerlendirirken bu süreçte emeklerinin karşılığını aldıklarını dile getirdi.

TÜRKER KOCAKAHYA- Durağanlaşan dernek yapısını yaptıkları projelerle harekete geçirdiklerini belirten Cerit, kurdukları kadın kollarıyla da önemli çalışmalara imza attıklarını da sözlerine ekledi. 

Göreve geldiklerinde 420 olan üye sayısını bir sene dolmadan 500’ün üzerine çıkardıklarını kaydeden Cerit, Beşiktaşlı olan herkesi derneğe beklediklerinin altını çizdi. Yapılan projeleri değerlendiren ve planlamaları da paylaşan Cerit, kulübün efsane Başkanı Süleyman Seba’nın adını Aydın’da yaşatmak için de çalışmalar yaptıklarının söyledi. 


Aydın’da yaklaşık 6 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve siyah-beyazlı renklere gönül verenleri bir çatı altında buluşturan Aydın Beşiktaşlılar Derneği, yaptığı projelerle örnek olmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 ay önce yapılan olağan genel kurulda yol arkadaşlarıyla yönetime talip olan ve yapılan seçimi kazanan Başkan Taşkın Cerit, dernekte başkanlık koltuğunda geçirdiği 10 aylık süreçten, yapmayı planladıkları projelere kadar önemli bilgiler verdi. ‘Atkılarımızla tribünde, kravatlarımızla protokolde olacağız’ sloganıyla yola çıkan Cerit başkanlığındaki Yönetim Kurulu, birçok önemli projeye imza attı. Spor kulübü derneği olmasına rağmen spor alanları dışında sosyal projelere de ağırlık veren dernek faaliyetlerini Başkan Cerit ile konuştuk.  


“HEDEFLERLE YOLA ÇIKTIK”
Göreve geldikleri günden bu yana geçen süreci değerlendiren Başkan Cerit, “Aslında beklediğimiz gibi bir dönem geçirdik. Derneğin biraz ağırlaştığını, etkinlik ve görünürlük anlamında geride kaldığını düşünüyorduk. O yüzden bir hareket var ve bundan rahatsız değiliz. Beşiktaş deyince her zaman aktif bir oluşum gerekiyor. Biz de bu hedefle yola çıktık. Hareketli bir şekilde yönetime devam ediyoruz. Derneğin sosyal projeler üretmemesinden şikayetimiz vardı. Beşiktaş, adını her zaman bu tip organizasyonlarla duyurmaya alışmış bir kulüp. Yola çıktığımızda da yıllar önce böyle aktivitelerimiz vardı ancak son dönemde durağanlaşmıştı” dedi. 


“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTILAR”
İlk olarak kadın kollarını oluşturduklarını ve bu oluşumun derneğin gücüne güç kattığını dile getiren Cerit, “Öncelikle 8 Mart’ta Kadınlar Günü aktivesi yaptılar. 18 Mart’ta Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü’nde hayır dağıtımı yaptılar. Sonrasında kermes organize ederek buradan gelen gelirlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda özel çocuklarımızın eğitim gördüğü bir okulda çocuklara şenlik düzenlendi. Bu anlamda kadın kolları desteği ile güzel projeler ürettik” diye konuştu. 

“56 BEYAZ BASTON BAĞIŞLADIK”
Görev süreleri içinde Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi ile ortak projeye imza attıklarını hatırlatan Cerit, “Zilli top turnuvasına katıldık. Bu turnuva ile görme engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklara, bu zorluklara rağmen hayata tutunma çabalarına tanık olduk. Biz de aktivitelerin içinde yer alarak bir sosyal sorumluluk yerine getirmiş olduk. Dernekten gelen çağrı üzerine beyaz baston projesine katıldık. Bu anlamda da derneğimiz özel bir yere sahip. 2019 senesi başında Denek Başkanı Bayram Özen bir çağrı yapmıştı. Beyaz baston konusunda destek istemişti. Biz göreve geldikten sonra 56 adet beyaz baston topladık. Bu rakam küçük gibi ama bu kampanya kapsamında bizden hariç sadece bir özel şirket 5 adet bağış yapmış” dedi. 

“YAZ DÖNEMİNİ DE HAREKETLİ GEÇİRDİK”
Birçok derneğin aksine yaz dönemini de hareketli geçirdiklerini belirten Cerit, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bünyesinde kurulan özel evlerde kalan çocuklar var. Onlara bağış yapmak adına Aydın Kartalları Üniversite kolu olan Aydın Kartalları Üni, bir futbol turnuvası organize etti. Bu turnuvada yaklaşık 30 takım mücadele etti. Turnuva sonucunda elde edilen hasılat ve eklenen bağışla bu evlerde kalan çocukların evlerinin eksikleri giderildi. Onlara Beşiktaş ürünleri hediye edildi” dedi. Ramazan ayında da iftar organizasyonu yaptıklarını belirten Cerit, “Geçen yıllarda üyeler kendi yemek bedellerini ödüyordu. Bir araya gelme konusunda güzel bir projeydi. Biz bu sene bağışlarla üyelerimizi misafir ettik. Bunun yanında yardıma muhtaç kişilere de ulaştık. 260 kişiyi ağırladık” diye konuştu.

“KREŞ DÜZENLEMESİ YAPILDI”
Dernek olarak cezaevinde de proje gerçekleştirdiklerinin altını çizen Cerit, “Cezaevinde kalan kadınların çocuklarının kullandığı kreşin düzenlemesini Haziran ayında yaptık. Proje, elde edilen bağışlarla yapılan ve kreşin elden geçirilerek içinin oyuncaklarla doldurulmasını kapsıyordu. Yerleşimini de benim ve kadın kollarının birlikte yaptığı bir aktiviteydi” dedi.
  
‘KÖY OKULLARI KANATLARIMIZIN ALTINDA’ 
Eğitim alanında da projeler yaptıklarını belirten Cerit, “Köy Okulları Kanatlarımızın Altında Projesi ile Köşk’te iki okulun ciddi tadilatına giriştik. Biz bu projeyi düzenli olarak devam ettirmeyi umut ediyoruz. Farklı okulların ihtiyaçlarına dokunmak istiyoruz. Köşk’te Kızılcayer ve Uzundere okullarına 10 bin TL tadilat yapıldı. Tamamı bağışçılardan elde edilen gelirlerle gerçekleştirildi. Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürümüz çok yardımcı oldu. Bürokratik konular bazen aşılamayabiliyor. Aynı zamanda Kaymakam bey de destek verdi. Okul, eğitim öğretim sezonu öncesi teslim edildi. Orada bir de şenlik düzenledik” ifadelerini kullandı. 

“BEŞİKTAŞ’A YAKIŞAN PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK”
İncirliova’da bulunan ve derneğe ait olan Şeref Bey Tesisleri’nin açılışını yaptıklarını söyleyen Cerit, “9 Mart’ta açılış gerçekleşti. Bu proje İbrahim Pehlivan başkanın döneminde başladı. Bizim dönemimizde sonlandı. Burada bir tesisimiz olması övgü kaynağı. Açılışı yaptık. Açılışta 360 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin katıldığı futbol turnuvası yapıldı. Aydın Kartalları Spor Kulübü Başkanımız Kadir Kavruk ve kulüp antrenörlerinin önderliğinde 3 gün turnuva gerçekleşti” dedi. Beşiktaş’ın adına yakışan projeler gerçekleştirdiklerini belirten Cerit, “Gençlere sporu sevdirmeyi de amaçlıyoruz. Ayrıca şehrimizde Beşiktaşımızı temsil ediyoruz. Beşiktaş’ın olduğu yerlerde de Aydın’ı temsil ediyoruz” diye konuştu.

“ÜYE SAYIMIZ 500’ÜN ÜZERİNE ÇIKTI”
Dernekte 7 asil ve 7 yedek üye ile yönetimi sürdürdüklerini belirten ve 3 yılda bir genel kurul yapıldığını hatırlatan Cerit, “Bir üyemiz özel sebeplerden dolayı ayrıldığı için 13 kişiyle devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen sürede üye sayımızda önemli bir artış oldu. STK’lar genelde üye toplamakta zorlanırlar. Biz çok şükür bu anlamda farklıyız. Göreve geldiğimizde 420 olan üye sayımızı şu an 500’ün üzerine taşımış durumdayız. Bu bizim için olumlu bir referans. Olumlu bir iş yapıyoruz ki Beşiktaşlılar derneğimize ilgi gösteriyorlar. 10 aylık dönemde emeğimizin karşılığını aldığımız bir dönem olarak nitelendirebiliriz” dedi. 

SEBA’NIN ADI AYDIN’DA YAŞATILACAK
Yapmayı planladıkları projelere de değinen Cerit, “19.03 Beşiktaş’ın kuruluşudur. 19 Mart’ta Beşiktaş’ın kuruluş yıl dönümünde yayına başlamasını planladığımız bir dergi çıkarma projemiz var. Yılda iki kere yayınlanacak ve dernek aktivitelerine yer verilecek. Yine memleketimizde Süleyman Seba’nın adını yaşatmak için bir eser kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgili girişimler var. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da Efeler Belediye Başkanımızdan da hangisinin alanına girerse destek verme konusunda ön sözü aldık” ifadelerini kullandı.  

“50 KONGRE ÜYESİ HEDEFİMİZ VAR”
Kulüpte yapılan seçimde başkanlığa seçilen Ahmet Nur Çebi’ye başarılar dileyen Cerit, “Kendisini şehrimizde misafir etmek istiyoruz. Net tarih olmasa da ziyaret gerçekleştireceği ilk şehirlerdeniz. Aydın’daki kongre üyelerimizle ortak karar alarak kendisini desteklemiştik” dedi. Aydın’da Beşiktaş’ın 20 kongre üyesi olduğunu ve rakamı 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Cerit, “Sayı artarsa Aydın olarak daha çok söz sahibi olabileceğimizi düşünüyoruz. Çevre dernekler arasında özel bir yere de sahip olduğumuzu da biliyoruz” dedi. 


“KURMAK VE YÜRÜTMEK ZOR”
Kendisinin derneğin kurucu yönetiminde de yer aldığını belirten Cerit, “Bugün yönetimimizle hem protokolde hem de tribünde tanınır konumdayız. Rakip kulüplerimizden sadece Galatasaray’ın Aydın’da derneği var. Fenerbahçeli arkadaşlar kurmaya çalışıyorlar. Hepsiyle dostluklarımız var. Dernek kurmak ve yürütmek zor. Biz kurduk ve yürütüyoruz. Sadece takım dernekleri olarak değil birçok sivil toplum kuruluşu içinde de önde gelen bir dernek olarak hayatımıza devam ediyoruz. Burada öyle bir enerji yakaladık ki kolay kolay kaybolmaz diye düşünüyoruz” dedi. 

“ÜYE AİDATI 60 TL”
“Beşiktaşlı olup derneğe üye olmayan ve faaliyetlere katılmayan arkadaşlarımızı da aramıza bekliyoruz” diyen Cerit, “Bizim tek şartımız Beşiktaşlı olmak. İçimizde farklı meslek gruplarından farklı alanlardan üyelerimiz var. Üye sayısını arttırmak için bir oluşum içine girmedik. Şuanda kapımız açık. Net bir sayı hedefimiz yok. Yıllık 60 TL aidatımız var. Üye sayısına sınır koymayı düşünmüyoruz” dedi.

“VAADİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Genel kurulda söz verdikleri yeni dernek binası vaadini gerçekleştirdiklerini belirten Cerit, “Daha ulaşılabilir bir merkeze kavuştuk. Üyelerimiz özellikle görsel olarak çok beğendi. Güzel bir buluşma mekanı oldu. Tek şikayet var o da dernek binasının sürekli açık olamaması. Biz sayman ve yönetim olarak haftada 2-3 gün açıyoruz derneği. Bu tabi tüm güne yayılamıyor. Herkesin kendine göre işi var. Burada iki seçenek var. Ya bir gönüllü burayı açacak yada bir kişi çalıştırılacak. Şuanda bizim ekonomik olarak buna gücümüz yok” dedi. Derneğin açılmasına rağmen bazı eksiklerinin olduğunu belirten Cerit, tadilata 3 üyenin destek verdiğini ve diğer üyelerin de destek verebileceklerini sözlerine ekledi.

sehrimizde-besiktasi-temsil-ediyoruz-138000-610d0c1af767fccfd5169be938c44446.jpgsehrimizde-besiktasi-temsil-ediyoruz-138000-83953ab9f17c43c50749a08b388dc97c.jpgsehrimizde-besiktasi-temsil-ediyoruz-138000-524932e92be492b44bcb3cf13765a8a9.jpgsehrimizde-besiktasi-temsil-ediyoruz-138000-d17cabb248a62bfae5b8b391fffdd071.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.