Seleften halefine sitemkar veda

Seleften halefine sitemkar veda
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, belediye binası önünde düzenlenen devir teslim töreni ile hizmet bayrağını eski başkan Mustafa Büyükyapıcı’dan devraldı.

(GÜLAY ÖZTEKİN) İki dönemdir belediye başkanlığı yapan Büyükyapıcı, törende yaptığı sitem dolu konuşması ile görevine veda etti. Büyükyapıcı, “Karacasu için bana bir görev düşerse ölmeye hazırım” dedi.
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, bayrağı iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Mustafa Büyükyapıcı’dan devraldı. Belediye binası önünde düzenlenen törene Kaymakam Ahmet Soley, önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış Süleyman Acun, Eşref Yapucu, Emin Mete, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın belediye meclis üyeleri, belediye personeli, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

SİTEMKAR VEDA 
Lokma hayrı ile başlayan tören İlçe Müftülüğü'nde görevli imam hatibin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde gerçekleşti. Mehteran takımının da yer aldığı törende, yeni Başkan Zeki İnal, görevi devraldığı selefi Büyükyapıcı’ya çiçek takdim etti. Birbirlerini kucaklayarak görevi devreden Büyükyapıcı, konuşmasını sitem dolu konuşmayla sürdürdü. 
KARACASU İÇİN ÖLMEYE HAZIRIM
Karacasu için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Büyükyapıcı, “Gerek Karacasu’da gerekse Büyükşehir ile bitecek bir işiniz olduğunda ben üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Yeter ki söz konusu memleket olsun. Karacasu için ölmeye hazırım” dedi. 

BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKIYORUM
Son birkaç gündür bazı art niyetlilerin daha görevi devretmeden Karacasu Belediyesi'nin 1 milyon 300 bin lira borcu olduğu yolunda dedikodu yaydığını ve bunun kendisini çok üzdüğünü belirterek sözlerine devam eden Büyükyapıcı, “Karacasu Belediyesi'nin bir kuruş borcu yoktur. Ben de benden önceki Belediye Başkanları gibi belediyeyi bir kuruş borç bırakmadan devrediyorum. Alnım ak yüzüm pak. Geldiğinizde göreceksiniz. Hatta 5 milyon aylık taksitlere bağlanmış her ay gelen alacaklarımız var. Bu tür iddialarla birbirimize yıpratmaya gerek yok. Hatta çevredeki birçok belediye borç batağında. İşçilerin parasını düzenli ödeyemezken, bizim paramız olduğu için İller Bankası'ndan gelen parayı beklemeyip 10 gün önce personel maaşlarını ödedim. Veremeyeceğim tek kuruşun hesabı yok” dedi. 

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükyapıcı, yeni Başkan Zeki İnal’ı tebrik edip hayırlara vesile olmasını dileyerek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep beraber çalışma şansı elde edebiliriz” diye konuştu. 
Ardından söz alan yeni Başkan İnal, bu zamana kadar gelmiş geçmiş ebediyete intikal etmiş tüm belediye başkanlarını rahmetle minnetle andı. İnal, hayatta olan Eşref Yapucu, Süleyman Acun, Emin Mete, Nadir Ünlü ve Mustafa Büyükyapıcı olmak üzere tüm başkanlara yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 

KARACASU’NUN 32. BAŞKANI 
Karacasu halkının öz evladı gibi bağrına basıp kendisini belediye başkanı yaptığını belirten İnal, “Aydın’ın en eski ilçelerinden olan Karacasu 1867 yılından bu yana 31 belediye başkanı görev yapmış ve 32. Belediye Başkanı olarak ilk kez MHP’den seçimi kazanan Belediye Başkanı olarak bana bu görevi teveccüh ettiniz. Her birinize teşekkür ediyorum. Ben bu hizmet bayrağını onlardan teslim alıp Karacasu’nun en yüksek burcuna dikmek için Karacasu’yu layık olduğu yere getirmek için yola çıktım. Allah yolumuzu bahtımızı açık etsin. Sizler bana inandınız güvendiniz beni Belediye Başkanı yaptınız. Bir evladınız gibi beni bağrınıza bastınız. Belediye başkanınız oldum. Sizleri kesinlikle yanıltmayacağım. Sizlerin karşısında boynum kıldan incedir. Şeffaf, güvenilir, adaletli, üretken bir belediyecilik anlayışı ile Karacasu’yu hep birlikte yöneteceğiz. İlk işimiz Halk konseyi kurmak olacak” diye konuştu. 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Törenin ardından İnal, Kaymakam Ahmet Soley ile kol kola girip makam odasına geçti. İnal, kendisini karşılayan personelin tebriklerini kabul etti. Makam koltuğuna oturarak görevine başlayan İnal, hayırlı olsun demek için sıraya giren herkesle tokalaşıp fotoğraf çektirdi.

seleften-halefine-sitemkar-veda-99980-68eca18d1d9c3409058c23d2506581fd.jpgseleften-halefine-sitemkar-veda-99980-55475ba4569dd2be107227ce2845886c.jpgseleften-halefine-sitemkar-veda-99980-e46c7488b9d280125f667282ee2cce8f.jpgseleften-halefine-sitemkar-veda-99980-e14113d459fd252da19046353dc8522d.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.