Semt pazarlarında ateş düşüyor    

Semt pazarlarında ateş düşüyor    
ABONE OL
Aydın’da önceki haftalarda vatandaşlar pazarlarda astronomik rakamlarla karşılaşırken; bu hafta semt pazarlarında fiyatlar geçen haftaya göre düşüşe geçti.

Geçtiğimiz haftalar pazarlarda görülen astronomik fiyatlar bu hafta düşüşe geçti. Pazarcılar mevsiminde olmayan ürün fiyatlarının yüksek olduğunu söylerken genel olarak da pahalılığa dikkat çekti. Vatandaşlar geçen haftaya göre düşen fiyatların da pahalı olduğunu söyledi.

“MEDİNE HURMASI ALAMIYORUZ”
Her Perşembe günü Germencik’e kurulan semt pazarına alış veriş yapan vatandaşlar, “Bu hafta daha iyi, biraz düşüş var. Bahar geldi, havalar da düzeliyor. Bu da fiyatlara yansıyor. İdare ediyoruz. Medine hurması alamıyoruz ama.” dedi. Pazarcı esnafı da fiyatların geçen haftaya göre iyi olduğunu söyledi.

KARPUZUN DİLİMİ 50 LİRA
Karpuz, fiyatının yüksek olmasından dolayı da dilim olarak satılıyor. Yaz aylarının vazgeçilmezi haline gelen karpuzun kilosu 50 TL olarak vatandaşlara sunuldu. İran’dan gelmesi nedeniyle pazar esnafı karpuzu üzerine nakliye masrafını da koyarak satıyor. Pazarcı esnaflarından Nazım Keskin, İran karpuzunun tadının güzel olduğunu söyledi.

YARIM KİLO DÖNEMİ SÜRÜYOR
Vatandaşın fiyatlardan korkup kaçmaması için kimi pazarcılar tezgahtaki ürünlerinin fiyatını yazmazken çoğu da kilogram birim fiyatı yerine 'yarım kilo' fiyatını yazmayı terci etti. Pazara gelen vatandaş, önceden kiloyla aldığı ürünü, parası yetmediği için yarımşar kilo aldı.

PAZARDAKİ BAZI FİYATLAR ŞÖYLE
Germencik Semt Pazarında oluşan bazı fiyatlar ise şöyle:
“Patates 8, sarmaşık 15, elma 10, portakal 10, ayva 10, muz 20, kivi 18, çilek 30, patlıcan 20, ıspanak 8, kabak 10, biber 25, havuç 5, enginar 15 lira. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.