Sera OSB onay bekliyor

Sera OSB onay bekliyor
ABONE OL
Aydın’da Kadıköy’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesinin yer seçimiyle ilgili teklif dosyası, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onay bekliyor. 

(MURAT TAN) Jeotermal enerjiyle ısıtılması ve soğutulması hedeflenen, Kadıköy Mahallesi'ndeki yaklaşık 697 dönümlük arazide kurulacak "Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Projesi" için 21 Kasım 2018’de, Aydın Valiliği, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Efeler Ziraat Odası arasında imzalanan protokolün ardından gözler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilecek yer seçimiyle ilgili onaya çevrildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yaklaşık 2.5 ay önce Sera OSB kurulması planlanan Kadıköy’deki yerle ilgili çalışmaların tamamlandığı öğrenilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yer seçimiyle ilgili teklif dosyasının onaylanmasının ardından imar planında da değişikliğe gidilerek yeşil alan vasfının kaldırılması sağlanacak. 

“BAKANLIK GÖRÜŞLERİ 1 AY SONRA NETLİK KAZANACAK” 

Sera OSB kurulacak olan Kadıköy’deki arazinin yer seçiminin onayının beklendiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, “Tarım ve Orman Bakanlığı,  OSB kurulacak olan yer ile ilgili yer seçim onayı verebilmek için çeşitli bakanlık ve kurumlardan da görüş bekliyor. Bu noktada biz de sürecin hızlanması için Ankara’da girişimlerimizi sıklaştırmış durumdayız. Yaklaşık 1 ay kadar sonra bakanlık görüşleriyle ilgili de sürecin aşılacağını umuyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan ilan ettiği Kadıköy’deki arazide kurulacak olan Sera OSB, Aydın tarımına doğrudan doğruya faydalar sağlayacaktır. Eğer Aydın Büyükşehir Belediyesi oranın yeşil alan vasfının kaldırılmasında değişikliğe gitmezse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan oranın imar plan tadilatında gerekli değişikliğe gidilmesini sağlayacağız” dedi. 

“ÖNCELİKLİ TAKİP ETTİĞİMİZ KONULARIN BAŞINDA”

Kadıköy’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’ne özel sektörden yatırım yapacak ciddi firmaların olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Posacı, “Aydın’da tarıma katkı sağlayacak önemli proje ve yatırımların hayata geçmesi için Ankara’da kurumlar nezdinde sıkı iletişim ve istişareler halindeyiz. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkileriyle Kadıköy’de kurulacak Sera OSB ile ilgili sürecin hızlanması adına da önümüzdeki günlerde bir dizi görüşmelerde bulunacağım. Bu anlamda daha önce de Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin Tarım Kredi Kooperatifi ortaklığıyla kurulacağını duyurduğu Sera A.Ş. de sürece katkı sağlayacaktır. İncir’in orman ağacı kapsamına alınması için milletvekillerimizle birlikte girişimde bulunmamız üzerine güzel bir netice aldık. Aydın’da Sera OSB’nin bir an önce kurularak hayata geçmesi de öncelikli olarak takip ettiğimiz bir konudur” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.