"Serçin umut oldu"

"Serçin umut oldu"
ABONE OL
Kapana girerek varlığını duyuran  saz kedisi Serçin, bölgedeki yaşam hakkında umut verici verilere ulaşılmasını sağladı. 

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) Kedigil ve Avrupa Büyük Etçil Uzman Grubunda Türkiye'yi temsil eden ve protokol kapsamında çeşitli araştırmalar yürüten Dr. Deniz Mengüllüoğlu, nesli tükenme riski altında olan bir saz kedisinin daha varlığını teyit ettiklerini paylaştı. Sosyal medya hesabı aracılığıyla saz kedisinin fotoğrafını paylaşan ve bilgi veren Mengüllüoğlu; “Serçin ile tanışın! Adını Bafa kıyısındaki güzel bir köyden aldı. 1 yaşında genç bir saz kedisi. Biz gece 3.30’ da yakalanan tilkiye giderken 4.30’da kapana girdi. Tüm işlemleri yapıp GPS vericisini taktıktan sonra kendine gelmesini bekledik ve saldık” dedi.


“SERÇİN AYNI ZAMANDA UMUT”
Serçin’in bölgedeki yaban yaşamı hakkında bilgi verdiğini de sözlerine ekleyen Mengüllüoğlu; Serçin aynı zamanda bir umut! Alanda 1 yaşında bir bireyin olması yakınlarda halen üreme olduğuna işaret ediyor. Bu çok sevindirici!! Serçin'i saldıktan sonra ilk veri indirme denemesini yaptık ve o da ne? Latmus da yakınımızdaymış ve ikisinin verisini aynı anda indirdik” ifadelerini kullandı.

sercin-umut-oldu-276281-fc241da66785dd19a4e12d68a7961f5a.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.