SES Aydın sağlıkta şiddete dikkat çekti

SES Aydın sağlıkta şiddete dikkat çekti
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aydın Şubesi, sağlıkta şiddete dikkat çekti. SES Aydın Şubesi, sağlıkta şiddete karşı mücadeleye değinerek basın açıklaması yaptı.

EGEMEN GÜLMÜŞ- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aydın Şubesi, sağlıkta şiddettin durdurulamamasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. SES Aydın Şubesi, 12 yıl önce Gaziantep’te hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’a yapılan şiddetin günümüzde de önlenemediğini ifade etti.

ses-aydin-saglikta-siddete-dikkat-cekti-egemen-gulmus-int-gzt-462881-a56a918050cec31c83bf12842482db25.jpeg

"HAKLI EYLEMLERİMİZİN 8. HAFTASINDAYIZ"

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet hakkında iktidara seslenen SES Aydın Şubesi Başkanı Özkan Arat, “Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün üzerinden on iki yıl geçti. On iki yıl geçmesine rağmen şiddetin durmadığı aksine arttığı bir dönemde, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için başlattığımız mücadele ile 'Aile hekimliği çalışanları vergide adalet İstiyor!' Çarşamba eylemlerinin sekizinci haftasında bir aradayız. 2024 yılının Mart ayının ücretlerini 15 Nisan’da alınca ücretlerimizde yapılan haksız ve adaletsiz vergi kesintileriyle, artan enflasyon karşısında düşen satın alma gücümüz ve bu duruma karşı başlattığımız haklı eylemlerimizin sekizinci haftasındayız” dedi.

“İKTİDAR YEREL SEÇİMİ DİKKATE ALMALIDIR”

Ülke çapında yaptıkları anket sonuçlarına göre sadece Mart ayının ek vergi kesintisinin ortalama 6 bin 500 lira olduğu, ayrıca ankete katılan aile hekimliği çalışanlarının dörtte birinden ek vergi kesintisiyle birlikte performans kesintilerinin yapıldığını ilan ettiklerini belirten Özkan Arat, “Aile hekimliği çalışanları sekiz haftadır 'Vergide adalet istiyoruz!' diye kendi Aile Sağlığı Merkezlerinde eylem yapıyor ama hükümetin haklı talebimize kayıtsızlığı sürüyor. Çalışanlar ve yıllardır çalıştıklarıyla biriken emekli paralarıyla geçinemeyenlerin yerel seçimlerde hükümete yaptıkları uyarı dikkate alınmalı, çalışanların sırtına yüklenen yüksek vergi kesintilerinden vazgeçilmelidir” diye konuştu.

"MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ"

Arat, “Kamudan yüksek vergi muafiyetleriyle, vergi aflarıyla beslediğiniz, büyüttüğünüz bir avuç şirkete sağladığınız destek ne zaman son bulacak? Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilsin. Ücretlerden yapılan vergi kesintileri her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olsun. Talebimizde ısrarlıyız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.