Sezgin engelli istihdamını meclise taşıdı

Sezgin engelli istihdamını meclise taşıdı
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, engelli vatandaşların kamu ve özel sektördeki istihdamıyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 

MURAT TAN-  İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Türkiye'de engelli istihdamı konusunda sıkıntılar yaşandığına dikkat çektiği soru önergesinde, özellikle EKPSS'de bazı adayların sorularda sıkıntı yaşadığı ve bununla ilgili ise ÖSYM'den herhangi bir düzenleme gelmediği belirtildi.

“FIRSAT EŞİTLİĞİ BOZULMAKTADIR”

Sezgin’ın TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle ilgili açıklamasında, “2012 yılından bu yana, kamuda istihdam edilecek engellilerin seçimi için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura yöntemi uygulanmaktadır. Bedensel, görme ve işitme engelliler, kronik hastalık nedeniyle engelli olan bireylerle aynı sınava girmektedir. Kronik hastalık nedeniyle engelli olanlar daha yüksek puan alabilme potansiyeline sahip oldukları için, sınava girenler arasındaki fırsat eşitliği bozulmaktadır. Ayrıca soruların uzun paragraflardan oluşması ve görme engellilere soruları okuyan kişilerin bu konuda özel bir eğitime sahip olmaması nedeniyle, adaylar bu soruları anlamakta ve yanıtlamakta zorlanmaktadır” dedi.

“EKPSS İLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMALIDIR”

EKPSS’de yaşanan sorunlarla ilgili de açıklamalara yer veren Sezgin, “Ellerini kullanamayan adayların EKPSS’de soruları yanıtlaması daha uzun süreceği için bir aday tarafından ÖSYM’ye dilekçe yazılarak ek süre talep edilmiştir. ÖSYM, 12.02.2016 tarihli yanıtında bu talebi reddetmiştir. Aday tarafından Ombudsman’a yapılan itiraz haklı bulunmuştur, ancak, ÖSYM tarafından sorunla ilgili herhangi bir yeni düzenleme yapılmamıştır. Bazı alanlardaki uzmanlık kadrolarının EKPSS’de kapsam dışı bırakılması, engellilerin kariyer geliştirme olanaklarını daraltmaktadır. Örneğin, çok sayıda avukat ve mühendis, bu kadrolara atama yapılmadığından mesleklerini icra edememektedirler. Korumalı İşyerleri Yönetmeliği’nde “işe alınması zor kişiler” olarak tanımlanan zihinsel engelli bireyler için korumalı çalışma alanlarının açılması talep edilmektedir. Bu durum, Bileşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nin 27. Maddesine aykırıdır” diye konuştu. 

6 SORU YÖNELTTİ

İş Yasası’na göre engelli işçi çalıştırma yükümlülüğünün bulunmakta olduğunu da hatırlatan Sezgin, “Bu yükümlülüğe uymayan işyerlerine işçi başına aylık olarak 2627 TL ceza kesilmektedir. Ancak, engelli çalıştırmayan kamu kurumlarına verilen bir ceza yoktur. Ayrıca, engellilerin kurumlar arasındaki görev değiştirme hakkı konusunda da özel bir düzenleme bulunmamaktadır” dedi. Sezgin, Bakan Selçuk’a önergesinde ayrıca şu soruları da yöneltti.

Özel sektörde yüzde 3 engelli kotasına uymayan işverenlere istihdam etmedikleri engelli sayısına göre aylık para cezası kesilmektedir. Kamuda da benzer bir yaptırım düşünülmekte midir?Kamuda istihdam edilip memur olan ancak kurumun erişilebilirlik önlemleri almadığı için iş yerine gidemeden maaşını alan engellilerin izlendiği ve denetlendiği bir sistem var mıdır? Kaç engelli kaymakam, vali, hâkim, savcı ve noter vardır? Bunlardan kaçı kadındır? Engelli kadınların işgücüne katılımını artırmaya yönelik ne tür planlarınız vardır? Engelli kişilerin eğitim ve mesleklerine uygun işlerde çalıştırılması için hangi önlemlerin alınması öngörülmektedir? 399 sayılı KHK örneğinde olduğu gibi; mevzuatta, engellilerin istihdamını açıkça kısıtlayan ayrımcı hükümlerin, BM Engelli Hakları Sözleşmesi’nin 12 ve 27. Maddelerine uygun olarak kaldırılması ve engellilerin istihdamının güvence altına alınması düşünülmekte midir?


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.