Sezgin meclisi soru yağmuruna tutacak

Sezgin meclisi soru yağmuruna tutacak
ABONE OL
1 Ekim itibariyle TBMM’nin açılmasıyla birlikte Aydın’ın 8 milletvekili Ankara’nın yolunu tuttu.

MURAT TAN - İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Yeni Yasama Döneminde önceki dönemde olduğu gibi Aydın’ın sorunlarını meclis gündemine daha fazla taşımaya devam edeceklerini söyledi. 

Yeni Yasama Döneminde Aydın ile ilgili yine bir çok sorunu daha meclise taşıyacaklarını söyleyen İYİ Parti Aydın Milletvekili ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Sezgin, Aydın Hedef Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamalarında, ildeki, tarım, turizm, eğitim ve Jeotermal Enerji Santrali (JES) kaynaklı sorunlarla birlikte intihar vakalarındaki artışlarla ilgili olarak da çalışmalar yapacaklarını kaydetti. 

“AYDIN’IN SORUNLARINI DİLE GETİRECEĞİZ” 

“Aydın ile ilgili olarak bu dönem yine bir çok sorunu daha meclis taşıyacağız” diyen Sezgin, “Daha dün iki önerge verdim. Birisi pamukta yaşanan sorunları kapsıyor. Bu aynı zamanda pamukla ilgili verdiğim üçüncü önergedir. Yine Kuyucak’a bağlı Pamukören Mahallesi Değirmendere mevkisinde jeotermal enerji santrali yapımı için arazi düzleme çalışması başlatılmasıyla ilgili de ayrı bir önerge verdim. Tabi soru önergeleriyle konuşmalarla ve muhtelif komisyon kurulması önerilerinin yanı sıra icabında yasa tasarısı teklifleriyle Aydın’ın sorunlarını dile getireceğiz, gündeme taşıyacağız ve tartışmaya açacağız. Bu konuda da yine çok yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Bu dönemki çalışmalarımızla geçtiğimiz yıldaki çalışmalarımızı da muhtemelen geçeceğimizi öngörüyorum” dedi. 

“JES’LER AYDIN’A İHANET EDİYOR”

Aydın’ın eğitimdeki başarısızlığıyla birlikte ildeki intihar vakalarındaki artışların ve nedenlerinin araştırılmasıyla ilgili de bir çalışma içinde olduğunu kaydeden Sezgin, “Aydın ile ilgili çok sorun olduğu için benim de ilgilendiğim bir çok konu var. Eğitim tabi bunların başında geliyor ama spor sahalarının yetersizliği de önemlidir. Tarım- Sanayi bölgesi kurulmasıyla birlikte JES’lere de gittikçe önem atfedeceğiz çünkü Aydın’a bu denli bir ihanet yapılırken ilimizin gelişmesi zor. Turizmle ilgili olarak da Aydın turizminin daha da gelişmesi, hükümete düşen altyapı yatırımlarının daha da artırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aydın’ın turizmde hak ettiği yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

“ÇOK YOĞUN ÇALIŞACAĞIZ” 

Yeni Dönemde İYİ Parti olarak ülkenin hayrına gördükleri yasa tasarılarını destekleyeceklerini söyleyen Sezgin, “Kendimiz de geçtiğimiz dönem de olduğu gibi çok etkin bir çalışma ortaya koyacağız. Gerek yasa teklifleriyle gerek soruşturma ve gerekse soru önergeleriyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi gayet kuvvetli bir performans sergileyeceğiz. Yalnız bu dönemde ben meclisin önemli bir takım çalışmalar gerçekleştirmesini umuyorum. Ne yazık ki geçtiğimiz dönemde parlamento beklentileri karşılayamadı. Niye karşılayamadı? Çünkü, iktidar parlamentonun vazifesini yapmasına engel bir tutum içerisindeydi. Umarım bu defa daha akılı bir şekilde, ülkenin yararına daha verimli bir çalışma yaparız. Geçtiğimiz dönemde önümüzde yerel seçimler vardı. O da biraz yasama çalışmalarımızı aksattı. Bu defa öyle bir gerekçe ortada yok. Dolayısıyla çok yoğun bir şekilde görevimizi yerine getirmek durumundayız. Partimiz de her açıdan bu vazifesini yerine getirmeye hazırdır” dedi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.