Sezgin: "PYD-YPG ile görüşmeler yapıldığı doğru mu?"

Sezgin: "PYD-YPG ile görüşmeler yapıldığı doğru mu?"
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi.

(ALPER ŞENDERE) Sezgin soru önergesinde, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD-YPG ile doğrudan ya da dolaylı olarak görüşmelerin yapılıp yapılmadığını sordu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, uluslararası basında yer alan haberlere ve alınan duyumlara göre geçtiğimiz haftalarda bazı resmi makamlarla, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD-YPG önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı verilen örgüt arasında görüşmeler yapıldığını ifade etti. “Bu kapsamda 2 hafta kadar önce Türk yetkililerle SDG yöneticisi ve PYD-YPG mensubu Mazlum Kobane kod adlı Ferhat Abdi Şahin (Şahin Cilo) arasında birkaç kere görüşme yapıldığı ısrarla öne sürülmektedir” diyen Sezgin, “Basına açıklama yapan kaynaklar ayrıca, bu görüşmelerin ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi aracılığıyla başlatıldığını ifade etmiştir” dedi.

"GÖRÜŞMELER HANGİ AMAÇLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ?"
Aydın Milletvekili Sezgin, görüşme iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Sezgin önergesinde görüşme iddialarına ilişkin, “PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD-YPG ile doğrudan ya da dolaylı olarak görüşmeler yürütüldüğü doğru mudur?” diye sordu. Öte yandan “Görüşmelerin hangi amaçla gerçekleştirildiğini ve görüşmeler kapsamında PYD-YPG’den ne alınması, karşılığında ne verilmesi planlanmaktadır?” diye soran Sezgin “Söz konusu görüşmeler hakkında TBMM’ye veya muhalefet partilerine bir bilgilendirme yapılması düşünülmekte midir?” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.