Sezgin; “Turistler Türkiye’yi tercih etmiyor”

Sezgin; “Turistler Türkiye’yi tercih etmiyor”
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Kanun Teklifi ile ilgili meclis genel kurulunda konuşma yaptı.

(MURAT TAN )  Turizm sektöründe büyük bir başarısızlığın söz konusu olduğunu söyleyen Sezgin, turistlerin Türkiye’ye gelmeyi eskisi kadar tercih etmediğini savundu. 

Meclis genel kurulunda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Kanun Teklifi ile ilgili konuşan İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, “Ülkemizin potansiyeli göz önünde tutulduğunda, turizm sektöründe büyük bir başarısızlık söz konusudur. Bu başarısızlığın nedenlerinden biri yanlış turizm politikaları ise, diğeri de ülkemizin uluslararası imaj ve itibarındaki kötüye gidiştir. İktidarın özellikle son dönemde etkinlikten uzak hoyrat dış politika tutumu, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konularındaki geriye gidiş nedeniyle, ne yüksek gelir grubundaki, ne de orta gelir grubundaki turistler ülkemize gelmeyi eskisi kadar tercih etmektedir” dedi. 

“ZİHNİYET KÖTÜDÜR ZİHNİYET”

Son yıllarda Türkiye’nin turizm gelirinde çok gerilediğini vurgulayan Sezgin, “2015 yılında yaklaşık 42 milyon turistle dünyada 6'ncı sırada yer alıyorken, 2017 yılında 37 milyon turistle 8'inci sıraya düşülmüştür. İktidarın her hamlesi turizm sektöründe işlerin daha da kötüye gitmesine neden olmaktadır. Turizm peşkeş çekme ve rant yaratma çabalarının temel kaynaklarından biri hâline gelmiştir. Zihniyet kötüdür, zihniyet. 2003 yılında 850 dolar olan kişi başı harcamanın 2018'de 647 dolara düştüğü görülmektedir. Turizm gelirlerinin gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı ise 2003'te yüzde 4,4 iken, 2018'de yüzde 3,8'e gerilemiştir. "Her şey dâhil konsepti" adı altında 5 yıldızlı tesislerde 3 yıldızlı, 3 yıldızlı tesislerde ise 1 yıldızlı hizmet sunulduğu için elit turistlere de kapılar âdeta kapatılmıştır. Daha çok tanıtım, daha çok reklam Türkiye'nin genel ekonomik, sosyal ve politik çıkmazları ortada dururken fazla bir işe yaramayacaktır. Bu çıkmazlardan kurtulmanın yolu önce karanlık zihniyet sarsıntılarından kurtulmuş, kendisine layık görüntüye kavuşmuş bir Türkiye yaratmaktan geçmektedir.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.