SGK, hizmeti vatandaşın ayağına götürdü

SGK, hizmeti vatandaşın ayağına götürdü
ABONE OL
Nazilli Sosyal Güvenlik merkezi, yaklaşık 6 ay önce Karacasu Hükumet konağında açtığı irtibat bürosunda hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye devam ediyor.

GÜLAY ÖZTEKİN- Karacasu’nun pazarı olan Pazartesi günleri olmak üzere yalnızca haftada bir gün hizmet veren SGK, vatandaşın işini kolaylaştırdı. Vatandaşlar sosyal güvenlik işlemleri için Nazilli ya da Aydın’a gitmekten kurtuldu. 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hizmeti vatandaşın ayağına götürdü. Karacasu Hükumet Konağının 3. katında açılan irtibat bürosunda, haftanın ilk günü olan Pazartesi günleri vatandaşlara her türlü sosyal güvenlik hizmeti sunuyor. Nazilli SGK’dan gelen uzman 2 personel sayesinde vatandaşlar Nazilli’ye ya da Aydın’a gitmekten kurtuldu. Yaklaşık 6 aydır hizmet veren kurum, yalnızca Pazartesi günleri yaklaşık 40-50 vatandaşın talep ve başvurularını alıp sonuçlandırarak vatandaşın işini kolaylaştırması ile memnuniyeti artırdı.  

Sosyal güvenlik işlemleri ile ilgili her türlü hizmetin verildiği kurumda vatandaşlardan gelen başvurular arasında en çok emeklilik hesabı, emeklilik başvurusu, genel sağlık sigortası ve başvurusu olduğu öğrenildi. 

SGK’DAN VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK 
Karacasu ilçe merkezinde 6, merkeze bağlı 29 olmak üzere toplam 38 mahalle bulunuyor. En uzak mahalle 30 kilometre olup uzak mahallelerden gelen vatandaşlar daha önce sosyal güvenlik işlemlerini yapabilmek için bağlı bulunduğu mahalleden ilçe merkezine oradan da 45 kilometre Nazilli’ye ya da 80 kilometre Aydın’a giderek yaklaşık 150 ile 250 kilometre arasında yol kat etmek zorunda kalıyordu. SGK’nın Karacasu’da irtibat bürosu açmasıyla birlikte ayaklarına kadar gelen hizmet sayesinde zaten ilçe pazarına gelen vatandaş bu yükten kurtulmuş, işi kolaylaşmış ve Nazilli’ye gitmek zorunda kalmadan her türlü işlemlerini hallederek hem zamandan hem de para harcamaktan kurtulmuş oldu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.