Toyoto'dan Dev Kampanya: 175 bin lira indirim yaptı Toyoto'dan Dev Kampanya: 175 bin lira indirim yaptı

Altında Yeni Kısıtlama Yolda: 81 İlde Yasak Gelebilir

Yakın zamanda altın işlemlerine yönelik önemli bir kısıtlama kararı alınması bekleniyor. Halk TV’nin haberine göre, daha önce fiziki altın işlemlerine kota getirilerek talep baskılanmıştı, ancak yeni bir sınırlamanın daha yaklaştığı konuşuluyor. Merkez Bankası, para politikasındaki sıkılaştırıcı yaklaşımların süreceğini sürekli vurguluyor. Yaz döneminde altın kotaları uygulanarak altın alım-satımında çeşitli kısıtlamalar getirilmişti.

Altıncılar Şaşkınlık İçinde

Son birkaç haftadır altın fiyatlarındaki düşüş, halkı altın yatırımı yapmaya yöneltti. Bu nedenle fiziki altına olan talep artınca, yatırımcılar ve şirketler kısıtlamaların kaldırılmasını beklemeye başladı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir kısıtlama planlaması, sektörde şaşkınlık yarattı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 81 ilde gram altın üretiminin yakında kısıtlanabileceğine işaret etti. Özellikle 22 ayar gram altınların üretiminin yasaklanması muhtemel bir gelişme olarak dile getiriliyor.

22 Ayar Gram Altınlara Kısıtlama

Ekonomik yönetimin 2023'te başlattığı altın kısıtlamalarının bu yıl da devam edeceğini söyleyen Memiş, 2024’te 22 ayar gram altın üretiminin durdurulacağını ifade etti. Sektörden gelen duyumlar ışığında Memiş, bu kararın hatalı olduğunu vurgulayarak yetkililerin bu fikirden vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu karar, öncelikle 22 ayar gram altınlar için geçerli olacak ve gelecekte 24 ayar altınlarda da kısıtlamaya gidilebileceği tahmin ediliyor. Bütçe olarak kısıtlı vatandaşlar için gram altının önemli bir yatırım aracı olduğunu vurgulayan Memiş, devletin bu konuda vatandaşlara yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi. (Haber Merkezi)

Kaynak: Haber Merkezi