Sıcaklara çözüm kar helvası

Sıcaklara çözüm kar helvası
ABONE OL
Aydın’da son günlerde yaşanan sıcak havalar nedeniyle vatandaşlar kendilerine göre çözümler bulma yoluna gidiyor. Sıcak havalarda vazgeçilmez lezzet olan kar helvası ise bu çözümlerden birisi.

(KADİR CEYHAN ) Hava sıcaklığının 43 santigrat derecelere kadar çıktığı Aydın’da hissedilen hava sıcaklığı ise daha yüksek. Bu nedenle sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini gölge ve serin yerlere atarken aynı zamanda serinlemek için de kendilerine farklı çözüm yolları aramaya başladı. Sıcak havaların vazgeçilmez lezzeti olan kar helvası da bu çözüm yollarından biri ve kar helvasına rağbet de son günlerde hat safhaya ulaşmış durumda.

Yaklaşık 10 yıldır kar helvası işiyle uğraşan Mehmet Arıcı kar helvasına vatandaşların yaz aylarındaki artan sıcaklıklar nedeniyle ilgisinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Arıcı, “10 senedir bu işi yapıyorum.  Karımız Çine Madran’dan geliyor. Şuruplarımızı kendimiz yapıyoruz. Karadut ve vişne olmak üzere iki çeşit şurubumuz var. Doğal olarak alıp kaynatıyoruz şeker ile birlikte ve burada vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunmaya çabalıyoruz. Sıcak havalarda vatandaşlarımız çok rağbet gösteriyor. Yaz aylarında vazgeçilmez bir tat halini aldı adeta kar helvası” ifadelerini kullandı.

sicaklara-cozum-kar-helvasi-113475-6d644d6ba9847ccff73a32265a486332.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.