Simitçi sihirbaz 2 üniversite bitirdi Şimdi doçent oluyor

Simitçi sihirbaz 2 üniversite bitirdi Şimdi doçent oluyor
ABONE OL
Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki Dr. Menderes Akdağ, 7 yaşında babasını kaybetmesinden sonra simit satarak eğitimini sürdürdü.

(BURHAN CEYHAN) Sihirbazlık ve palyaçoluk yaparak 2 üniversite bitirdi yetmedi doktora yaparak akademisyen oldu doçentliğe başvurdu. Şu ana kadar ise 23 kitap yazdı. 
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Menderes Akdağ, küçük yaşlarda babasını kaybedince 5 kardeşi ile birlikte annesinin yanında kaldı. Annesi 6 çocuğa bakmakta zorlanınca Menderes Akdağ, pazarda meyve sebze ve sokaklarda simit satmaya başladı. Sattığı simitten kazandığı paralar ile ilk ve orta eğitimini tamamladı. Simit satarken tanıştığı arkadaşları onu turizm otellerine yönlendirdi. Otellerde sihirbazlık, palyaço ve skeç etkinlikleri yaparken 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümünden mezun olarak 10 yıl Milli Eğitim Bünyesinde tarih öğretmenliği yaptı. 2018 yılında da İzmir Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü tamamlarken, aynı dönemde doktorasını yaptı. 9 ay önce ise Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde öğretim üyesi oldu. 1992 yılında simitten kazandığı parayla ilk kitabını çıkaran Akdağ, şu ana kadar 23 kitap yazdı. Akdağ, sınavlara girerek yakında doçent olmayı bekliyor. Menderes Akdağ, sihirbazlık ve palyaço gösterilerinde özellikle çocukların büyük eğlence kaynağı olduğunu söyleyerek her gittiği etkinlikte kendisini heyecanla izleyenlerle mutlu olduğunu ifade etti.

“ŞOV YAPARAK SAATE 300 SİMİT SATTIM”
Simitçiliğin küçük yaşta geçim kaynağına dönüştürdüğünü ve şov yaparak bir saatte 200-300 simit satar hale getiren Menderes Akdağ, “O zamanlar şiirler ve skeçler yazıyordum. Bunları kitap haline getirmek benim için bir hayaldi. Simitten biriktirdiğim bir miktar parayla ilk kitabımı 1992 yılında çıkardım. Kitabın adı da yokluktan kaynaklanan ‘Buruk Gönül Haykırışı’ydı. O tarihten bugüne kadar 23 adet kitap yazdım. Bunların bazıları gerçekten oldukça önemlidir. En son yazdığım kitap ise “İletişim Sosyolojisi” önemli bir kitaptır. Kısa süre içerisinde ‘Siyasetin Temelleri’ diye bir kitabım daha çıkacak. Genelde kitaplar siyasi tarih ve siyaset bilimi üzerine oluşturuldu. Kazandığım benim alnımın teriydi ve aynı zamanda yeteneklerimi de geliştirdi. Benim yazdığım her kitapta ve mürekkepte kazandığım paraların izi var” dedi.

“10 YIL LİSE ÖĞRETMENLİĞİ YAPTIM” 
Akdağ, çeşitli liselerde öğretmenlik yaptığını ifade ederek “Bana çok heyecanlı bir öğretmen olduğumu söylüyorlardı. Bende bunun farkındaydım. Şimdi akademisyenim yine aynı ifadeler var. Elbette turizmde ve şov dünyasında kazandığım deneyimimi derslere de aktarıyorum. Hele bu zaman gösteri çağı gençlerin ve öğrencilerin marifet isteyen bir şeydir. Yaptığım işlerin ciddi anlamda faydasını gördüm. Öğretmenlik yaparken de yine turizm de çalışmayı sürdürdüm. En büyük hedefim ülkemizin kültürel ve bilimsel birikimleri yaparak elimden geldiğince katkı sağlamak olacak” dedi.

DOÇENT OLMAYI BEKLİYOR
Adnan Menderes Üniversitesine akademisyen olarak görev almaya 2018 yılında başladığını belirten Akdağ, “Üniversiteye geçtikten 5 ay sonra doçentliğe başvuru yaptım. Akademi de olan birçok arkadaşlarım bu duruma şaşırdılar. Çok yüksek bir puanla başvuru yaptığım içinde yakın zamanda doçentliğinde onaylanacağını düşünüyorum. Son dört yılda çok şey başardım. Bazen yaptıklarıma ben bile şaşırıyorum” ifadelerini kullandı.

simitci-sihirbaz-2-universite-bitirdi-simdi-docent-oluyor-111202-a72b730ee3126db9cf0d4040f90da4e5-001.jpgsimitci-sihirbaz-2-universite-bitirdi-simdi-docent-oluyor-111202-d77c742e5da5081a4b3434f87bc4add1-001.jpgsimitci-sihirbaz-2-universite-bitirdi-simdi-docent-oluyor-111202-f42947bd1839164473d4d685a7f71ad4.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum