İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifi, oy çokluğuyla reddedildi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, kararın oy çokluğuyla alındığını vurgulayarak "Partimiz seçime hür ve müstakil girme kararı aldı" demişti. İYİ Parti Aydın İl eski Başkan Yardımcısı Reşat Sinan, alınan karar üzerine yapılan olumsuz yorumları, sert bir üslupla eleştirdi.

sinan-hedepin-karari-neden-sorgulanmiyor-internet-426258-ce1c4c90e160fc4dd8b753b08efd48a4.jpeg

Sinan, “CHP taraftarları sadece İYİ Parti’nin GİK kararının sonucunu tartışıyor, yorum yapıyor. Sanki İYİ Parti kurulurken CHP’ye, 'Biz sizin yedek lastiğiniz, aparatınız olmaya ant içiyoruz' demiş. 'İşbirliği yapmıyoruz' kararı çıktı diye garip bir yaylım ateşine tutuluyoruz. Tamam da aynı gün, İYİ Parti’nin GİK kararından saatler önce, başta İstanbul olmak üzere 2019'da birçok ilde CHP’nin adaylarını koşulsuz destekleyen HEDEP’in sözcüsü, 'Türkiye’nin tamamında kendi adaylarımızla yarışacağız' dedi. HEDEP’in bu kararı neden sorgulanmıyor? Onlara neden iki kelam edilmiyor? Neden sadece İYİ Parti’nin tavrı infazlanıyor, linç ediliyor? HEDEP’le hala devam etmekte olan gizli saklı diyalogları baltalamamak, ayarları bozmamak için mi? Yoksa HEDEP’in seçmeninin bir getirisi olmayacağına inanıldığı için mi? Pardon hangisi?” sorularını yöneltti.
Sinan, “Riyakarlığa, bu çifte standarda, bu milletin yararıyla ilgisi olmayan ideolojik mahalleciliğe karşıda üçüncü ve makul ve sözde değil sahici demokrat ve milliyetperver ve kalkınmacı bir üçüncü yolu açacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi