ADEM ÜLKER - Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Salih Köse, 2 Kasım'da, sınıfta ders sırasında fenalaştı. Kalbi duran Salih’e ilk müdahaleyi felsefe öğretmeni Suna Bağ yaptı. Köse'ye önce suni teneffüs yapan Bağ, sonra 10 dakika boyunca kalp masajı uyguladı ve kalbin tekrar çalışmasını sağladı. Önce Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Salih Köse, ardından Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 18 gün yoğun bakım servisinde kaldı.

aw094379-01.jpg

Salih, burada uygulanan ilaç tedavilerinin ardından İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Burada kendisine Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Cem Karadeniz tarafından şok cihazı takıldı. Ameliyatın ardından taburcu edilen Salih, 37 gün sonra Didim'deki evlerine döndü.

Daha önce ilk yardım eğitimi aldığını belirten, öğretmen Bağ, Salih’in kalbinin 3 defa durduğunu ve müdahaleyle tekrar çalıştığını, ardından da ambulansla hastaneye kaldırıldığını, o anları unutamadığını söyledi. Bağ, “Öğrencimiz hayatta tutunduğu için çok mutluyuz. Bir an önce yanımıza dönmesini ve eğitimine devam edebilmesini umuyoruz. Öğrencime ufak da olsa bir katkımız olmuşsa çok mutlu olurum. Bu tür durumlarla karşılaşabiliyoruz ve herkesin ilk yardım eğitimi alması gerekiyor. Ben de bundan sonra bu konuyu daha çok araştırmaya başladım” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi