Siyasi nezaketsizlikle suçladı

Siyasi nezaketsizlikle suçladı
ABONE OL
AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, 15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kuşadası’nda organize edilen programı yarısında terk eden CHP ve İYİ Partilileri eleştirdi. 

(MURAT TAN ) AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe,  Atatürk Heykeli önündeki 15 Temmuz programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili eleştirilerine tepki göstererek alanı terk eden, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Turan’ı, protokol kurallarına aykırı hareket etmelerinden ötürü siyasi nezaketsizlikle suçladı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ DURUM TESPİTİ YAPMIŞTIR”

 CHP İlçe Başkanı Gürbilek’in programı terk etmeleriyle ilgili açıklamalarına cevap veren Gökçe,  “Sayın Gürbilek’in dün akşam Atatürk Heykeli önünde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı yayındaki açıklamaları esnasında Belediye Başkanı ve İttifak ortaklarının ilçe başkanıyla birlikte siyasi nezakete ve protokol kurallarına aykırı olarak alanı terk etmeleri ve bu açıklamalara istinaden yapmış olduğu ‘çirkin ve mesnetsiz' ithamı karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğumuz doğmuştur. Öncelikle partili Cumhurbaşkanlığı sistemi 2017 yılında yapılan referandumla halkımızın takdiri ve oylarıyla kabul edilmiş ve 24 Haziran 2018 seçimleriyle hayata geçirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklama 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların durum tespitidir” dedi. 

“GÜRBİLEK’İN TAVRI MANİDARDIR”

CHP İlçe Başkanı Gürbilek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından rahatsızlık duymasının manidar olduğunu savunan Gökçe, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesini ana muhalefet lideri sıfatıyla halkın içinde olması gerekirken, tankların arasından geçerek Bakırköy Belediye Başkanının evinde televizyondan tüm yaşananları izlemesi ve darbenin seyrine göre hareket etmesi bir realitedir ve tüm Türkiye kamuoyu tarafından bilinmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu durum tespitini ve de bir realiteyi dile getirmesinin CHP İlçe Başkanını açıklama yapacak kadar rahatsız etmesi manidardır. Sayın ilçe başkanı açıklamasında “Partili Cumhurbaşkanı” ifadesini kullanmıştır, unutulmamalıdır ki partili Cumhurbaşkanı örneklerini görmek isteyenlerin kendi siyasi tarihlerine bakmaları yeterli olacaktır” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.