Soğanın fiyatı dudak uçuklattı

Soğanın fiyatı dudak uçuklattı
ABONE OL
Soğansız yemek nasıl yapılır?

(ABDURRAHMAN FIRAT) Çoğu yemeklerin vazgeçilmezi soğana dokunan yanıyor.  Salı Pazarı’nda ülke gündemine oturan soğan 10 TL’den tezgahlarda yer aldı.

Aydın’da Salı Pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, soğan tezgahlarına yanaşmaktan korkar hale geldi. Kilosu 10 liradan satılan kuru soğandan satın almak isteyen vatandaşlar, kimisi yarım kilo alırken kimisi fiyatlar düşene kadar soğansız yemek yapacağını söyledi.

Pazarcılar, soğanların bu sene tarlada hastalık olduğu ve bir kısmının da depolarda çürümesi nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

SOĞAN İTHAL SÜRESİ UZATILDI

Resmi verilere göre, gümrük duvarları tümden kaldırılmasına rağmen ocak ve şubat aylarında Türkiye'ye sadece 28 bin ton kuru soğan girdi. Kuru soğan ağırlıklı olarak Özbekistan, Mısır ve İran'dan geldi. Ancak yetmeyince soğanın kilosu yeniden 10 lirayı aştı. Aylık soğan tüketimi Türkiye'de 150 bin tonun üzerinde.

İktidar yurtdışından vergisiz kuru soğan ithalatını ilk olarak geçen ocak ayında başlattı. 14 Ocak'ta alınan kararla 28 Şubat'a kadar kuru soğan ithalatına uygulanan vergiler sıfırlandı. Ancak gümrüksüz ithalat süresinin bitimine bir gün kala, yani 27 Şubat'ta alınan yeni bir kararla sıfır vergi uygulaması 31 Mart'a kadar uzatıldı. Nisan ayına gelindiğinde artık ithalat dönemi kapanmış oldu. Ancak iç piyasada fiyatlar yeniden 10 liraları görmeye başlayınca 6 Nisan'da yeni bir karar daha alınarak ithalat süresi 30 Nisan'a kadar yeniden uzatıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.