SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİPTEN KORUNMANIN  YOLLARI

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİPTEN KORUNMANIN  YOLLARI
ABONE OL
Nazilli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Volkan Yazak sonbaharın ilk günlerinde hava değişimine uyum sağlayamayanların soğuk algınlığı ve gribe yakalanma konusunda uyarılarda bulundu.

AYŞE AKTAŞ İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Volkan Yazak, Eylül sonu Ekim başında yaşanan hava değişikliğine bağlı soğuk algınlığının ve söz konusu hastalıkların yaşanmaması için almamız gereken önlemler hakkında bilgi vererek "Kış aylarında hastalıklar başlamadan önlemler almak lazım. Bunların arasında en önemlisi ise el yıkama. En az 20-30 saniye ellerimizi sık sık yıkamak hastalıkların çoğunu engelliyor. Islak mendille ya da jellerle ellerimizi temizlemek yerine suyla ellerimizi yıkamak hastalıkları önlüyor” dedi.

Toplu taşıma alanlarında ve kalabalık alanlarda oldukça az vakit geçirmenin hastalıklardan korumanın bir diğer yolu olduğunu ifade eden Dr..Yazak "Bizi hasta eden aslında soğuk hava değildir. Soğuk havada vücut direnci düşüyor, direnç düşünce virüsler direk bize saldırıyor ve hasta ediyor. Bunun için kış aylarında sıkı giyinmeli, sık sık su tüketmeli ayrıca hijyene dikkat etmeliyiz. Bunlara dikkat ettiğimizde hastalıklardan kendimizi koruyabiliriz” dedi.

Yiyeceklerimizde ise bol bol salata, kış çayları, vitaminler tüketmemizi tavsiye eden Dr. Yazak hasta olmadan bol bol c vitamini tüketmenin önemli olduğunu dile getirdi. 

soguk-alginligi-ve-gripten-korunmanin-yollari-129851-c4c973297efcb431cd907248c1938565.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.