Sokak sanatçıları kulakların pasını sildi

Sokak sanatçıları kulakların pasını sildi
ABONE OL
Koronavirüs salgını nedeniyle mekanlar kapatılınca bir çok müzisyen işsiz kadı. Ekmek parası kazanmak isteyen müzisyenler çareyi sokak sanatçılığında buldu. 

KIYMET SARIYILDIZ- Pandemi dolayısıyla eğlence mekânları kapatıldı.  Eğlence mekânlarında çalışan müzisyenlerden bir çoğu, yaklaşık bir yıldır işsiz kaldı. Ekmek parası kazanmak zorunda olan müzisyenler çareyi sokak sanatçılığında buldu. Efeler’de sokak sokak müzik yapan sanatçılar söyledikleri şarkı, türküler ile kulakların pasını silerken müzik aletleriyle de  evde kalan vatandaşların  yüzünü  güldürmeyi başarıyor. Çeşitli yerlerde çalışan müzisyenler kurdukları Grup Çapıt ismiyle mahalleleri gezerek ekmeğini kazanmaya çalışıyor. İşsiz kaldıkları için böyle bir yola başvurduklarını kaydeden Semih Avşar,  “Hepimiz farklı yerlerde çalışıyoruz. Burada birleşiyoruz. Pandemi dolayısıyla mekanlar kapandı. O yüzden bizler de sokaklarda çalmaya başladık. İşsiz kaldığımız için böyle bir yola başvurduk” dedi. 

“EKMEK PARAMIZI KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ”
24 yaşındaki Muhittin Şaylık da  8 yıldır müzisyenlik yaptığını ve bunu meslek haline getirdiğini ifade etti. Mekanların kapatılmasından dolayı müzisyenlerin mağdur olduğunu ve bir yıldır işsiz olduğunu kaydeden Şaylık, “Çocukluktan beri müzisyenlik yapıyorum. Bu benim mesleğim oldu. İşsizlikten dolayı sokak müzisyenliğine başladık. Pandemi dolayısıyla işsiz kaldık. Ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Normalleşmeye dönüp mekanlar açılıncaya kadar böyle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.