Söke esnafı 175 milyon TL kredi kullandı 

Söke esnafı 175 milyon TL kredi kullandı 
ABONE OL
Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik  Karataş, pandemi süreci boyunca 175 milyon TL kredi verdiklerini ifade etti. 

KIYMET SARIYILDIZ - Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik  Karataş, pandemi süreciyle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Karataş, koronavirüs pandemisi döneminin esnaf için çok zor geçtiğini belirtti.  Ege Bölgesi’nde esnafa kredi kullandırmada birinci olduklarını söyleyen Karataş, esnaf ve sanatkâra destek verilmeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
 
“ESNAF KESİMİ OLARAK EN KÖTÜ GÜNÜMÜZÜ YAŞIYORUZ”
Vakaların artışından dolayı normal hayata geçilemediğini vurgulayan Karataş, vatandaşlardan tedbirlere daha fazla riayet etmesini istedi. Pandemi dönemi ile beraber esnaf ve sanatkar olarak en kötü günlerini yaşadıklarını kaydeden Karataş, kendilerine destek veren TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a teşekkür etti. 

Karataş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak Ege Bölgesi’nde birinci sırada.  175 milyon lira, Söke esnaf ve sanatkârlarına kredi vermişiz. Bu kadar kredi vermemize ve bu finansmanın sağlanmasında en büyük katkı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'tır.  Çok önemli bir rakam. Esnafa büyük destek. Esnafa destek vermeye devam edilmesi gerekiyor. Dünya ve Türkiye olarak sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Esnaf kesimi olarak en kötü günümüzü yaşıyoruz. Ulaşım sektörünün durumu kötü. Verilen desteklere belli bir süre daha ihtiyacımız olacak. Borçların ötelenmesi 30 Hazirandı. Ama vakalar artıyor. Süreci atlamamız için  esnafın vergi, BAĞKUR, SGK için beklentileri var.  Tabi vakaların artışında biz vatandaşların  etkisi çok büyük. Kurallara riayet etmedik.  Vakalar daha fazla artmadan vatandaşların daha fazla duyarlı olmasını istiyoruz.” 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.