Söke TARİŞ’te hedef 35 bin ton pamuk

Söke TARİŞ’te hedef 35 bin ton pamuk
ABONE OL
131 Nolu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, ilçede pamuk hasadının Eylül ayının üçüncü haftası itibariyle başlayacağını belirtti.

131 Nolu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, ilçede pamuk hasadının Eylül ayının üçüncü haftası itibariyle başlayacağını belirtti. Bu sezon pamuk alımlarını Bağarası karayolu mevkiindeki yeni fabrikada yapacaklarını söyleyen Özer, bu sezon hedeflerinin 35 bin ton pamuk almak olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Söke Ziraat Odası binasındaki toplantıda, gelecek sezondaki pamuk primlerinin, bölgedeki borsa ve odaların aksine girdi maliyetlerindeki artış göz önünde bulundurularak en az 1.5 lira olarak belirlenmesini istemesiyle dikkatleri üzerine çeken 131 Nolu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, pamuk alım sezonuyla ilgili açıklama yaptı.

“PİYASALARDAKİ GELİŞMELERİ SIKI TAKİP EDİYORUZ”

Kooperatif olarak zor şartlar altındaki üreticilerin sigortası olmaya devam edeceklerini kaydeden Özer, “Bu sene 35 bin ton pamuk almayı hedefliyoruz. Halihazırda sezonla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık ve pamuk alımına hazırız. Yeni aldığımız çırçır fabrikası ulaşım kolaylığı bakımından çok müsait bir lokasyonda yer alıyor. Bu sene pamuk alımını yeni tesisimizde gerçekleştireceğiz. Piyasadaki belirsizlikle birlikte pamuk fiyatlarındaki gerileme, gerek üreticileri gerekse bizleri tedirgin ediyor. Tüm bu zor şartlara rağmen üreticilerimizin mağdur olmaması için her sezon olduğu gibi bu sezonda da elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Üreticilerimizin ve ortaklarımızın sezonu kayıpsız kapatmaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu nedenle de TARİŞ olarak piyasalardaki gelişmeleri de sıkı takip ediyoruz. Bu sezon Söke Ovası’nda geçtiğimiz yıla göre zirai ilacın yüzde 30’unu ancak kullanabildik. Bu nedenle de yüksek rekolte beklentimiz var. Rekolte yüksekliği üreticilerimizin sezonu en az zararla kapatmalarını sağlayacaktır” dedi.

“TÜCCARA KARŞI ÜRETİCİLERİN ÇIKARLARINI KORUYORUZ”

131 Nolu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin kuruluşunun 70. Yılında üreticinin sigortası olmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Özer, “Kooperatif olarak tüccara karşı ortaklarımızın ve üreticilerimizin çıkarlarını koruyabilmek adına hizmet üretiyoruz. Bu nedenle de özellikle üreticilerimizin bu sezonda da kooperatifimize desteklerini esirgememelerini arzuluyoruz. Her sezon olduğu gibi bu sezonda da üreticilerimizin pamuğunu almaya talibiz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.