Aydın Hedef Gazetesi'nden Murat Tan'ın haberine göre; Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Söke Ovası’ndaki pamuk üreticilerinin yaşadığı sulama sorunlarına dikkat çekerek Aydın Valisi Yakup Canbolat başta olmak üzere Aydın milletvekilleri ve Aydın siyasetinin önemli isimlerinin yanı sıra DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkililerine açık bir mektup yayımladı. Sezon başında yapılan görüşmelerin ardından sulama konusunda bazı adımların atıldığını belirten Özer, buna rağmen Söke Ovası’nda ikinci suyun verilememesinin üreticiyi zor durumda bıraktığını vurguladı.

Söke’nin yeni komutanı göreve başladı
Söke’nin yeni komutanı göreve başladı
İçeriği Görüntüle

Sökeli pamuk üreticisinin mahsulü için büyük önem taşıyan ikinci suyun verileceği noktada suyun Menderes Regülatöründen kesildiğine dikkati çeken Başkan Özer, “Pamuk sezonu öncesi birçok platformda Menderes Havzası su yönetimi konusunda dilek, görüş ve temennilerimizi, Sökeli çiftçilerimize fayda sağlamak maksadıyla Devlet ricali huzurunda kamuoyu vasıtasıyla dile getirmiştik. Teşekkür ederiz ki bu taleplerimiz kabul görebileceği noktada gerekli çalışmalarla bugüne kadar devam etti ve sulama konusunda olabildiğince destek sağlandı. Lakin bugün itibari ile Sökeli pamuk üreticisinin mahsulüne elzem olan ikinci suyu vereceği noktada suyun Menderes Regülatöründen kesilmiş olması Sökeli pamuk üreticisinin emeklerinin ve alın terinin çöpe atılması anlamı taşımaktadır.” dedi.

VALİ CANBOLAT İLE DSİ YETKİLİLERİNE SESLENDİ

Açıklamasında, pamuk için hayati önem taşıyan ikinci suyun verilmesi gereken bir dönemde Menderes Regülatörü’nden suyun kesildiğini vurgulayan Özer, “Aydın Havzası ve öncesinde yer alan arazilerin bugüne kadar ürünlerine 3. Suyu aldıkları bir süreçte Söke'li üreticiler için 2. Suyun çok görülmesi haksızlıktır ayrıca biz Söke'li Toprak Emekçilerini ateşe atmaktır. Ekmeğini, geleceğini ve ömrünü bu topraklarda ürettiği tarım ürünlerine bağlayan başka hiç bir geçim kaynağı olmayan Söke'li üreticilerimizin acilen bir çözüm bulunmalıdır. Sayın Valimiz ve DSİ Yetkililerinden istirham ediyoruz. Söke'ye kadar üreticiler mahsullerine 3. Suyu vermeye başlamışken biz Söke'lilerin yok sayılmasına müsaade etmeyin. Mahsullerimizin yanmasına ekmeğimizin yok edilmesine izin vermeyin” diye konuştu.

“GELİN SÖKELİ ÇİFTÇİLERİN SESİNİ DUYUN”

Aydın Valisi Canbolat’ın yanı sıra ildeki milletvekillerine ve Aydın siyasetinin önemli isimlerine seslenen Özer, “Milletvekillerimize ve Aydın Siyasetinin önemli isimlerine de açık çağırımızdır. Gelin Sökeli çiftçilerin sesini duyun. Her seçim sürecinde beklenen desteği esirgemeyen Çiftçilerimizin bu ekmek kaygısı taşıyan 2. Suya ulaşması için sizde gereken desteği sağlayın.
Madem ki Anayasal olarak hepimiz eşitiz; Çiftçilere mahsulleri için gerekli olan su konusunda da eşit olalım. Aydın da üreticiler 3. Suyunu istiyorlarsa ve buna cevap verilmekte isteniyorsa saygı duyuyoruz lakin 1 hafta daha Sökeli Üreticiler Mahsulüne ikici suyu versin ki çiftçilerimiz alın teri döktükleri ürünlerinden ekmeklerini çıkarsın yani ekmeğe muhtaç kalmasın.
Bu hayati istek ve dileklerimizi Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm Sayın Milletvekillerimize siyasetçilerimize ve DSİ'nin değerli bürokratlarına saygılarımızla arz ve talep ederiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi