Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar, Ege İhracatçılar Birliği Heyeti olarak, Bolu Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar ve Bolu Ticaret Odası Mobilya Sektörü Komite Başkanı Eren Sarınalbant ile birlikte ABD’nin Chicago kentinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Merkezi’nde bir dizi ziyarette bulunacaklarını söyledi.
Sakalar, burada Chicago Mobilya Fuarı’nı ziyaret edeceklerini ve 10 Haziran’da Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu ile Ticaret Ateşesi’ne resmi ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.
“Bolu ve Söke’de üretilen ürünleri ABD pazarına taşımak amacıyla bağlantı ve görüşmelerde bulunacağız” diyen Sakalar, bölgesel ticari iş birliğinin gelişmesi için önemli adımlar atıldığını kaydetti.
Geçen yıl Aralık ayında Söke Ticaret Odası heyeti, Bolu ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odaları’nı ziyaret ederek ekonomik ve ticari iş birliği fırsatlarını değerlendirmişti.
Ziyarette, Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgeleri’nde bulunan üretim tesisleri incelenmişti.
Söke Ticaret Odası Başkanı Sakalar, bu iş birliğinin bölgeler arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesine ve yeni yatırım fırsatlarının yaratılmasına katkı sağlayacağını ifade etmişti.