Söke yasta

Söke yasta
Antalya'daki teleferik faciasında çalışmalar devam ediyor. Sökeli vatandaşların da bulunduğu teleferikte yaralanan 10 kişinin durumunun iyi olduğu belirtilirken kurtarılanların sayısı 137'ye ulaştı.

Musa Ölmez- Antalya’da yaşanan teleferik faciası tüm dikkatleri Antalya’ya çevirmişti. Cumhurbaşkanlığı ve Bakanları harekete geçiren kaza ve sonrasında yaşananlar korku ve gerilim filmini aratmayacak türdendi. Bir kabinin parçalanması sonucu 8 kişi yere savruldu,15 kabin havada asılı kaldı,134 kişi saatlerce kurtarılmayı bekledi.

korku-ve-gerilim-filminden-farksiz-461552-6a1f51729a24109d8a8b41c949365c4b.jpeg

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü.Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

korku-ve-gerilim-filminden-farksiz-461552-ad95112678ed1243751bdd239b79cd6a.jpeg

KURTARMA ÇALIŞMALARINA DESTEK İÇİN ASKERİ UÇAK GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonrası mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına katılacak ekiplerin ve ihtiyaç duyulan malzemelerin Erzurum'dan Antalya'ya ulaştırılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir C-130 tipi uçak görevlendirildi." ifadesine yer verildi.

korku-ve-gerilim-filminden-farksiz-461552-cc0843ab3f972b5a124c2de8cba6a0b8.jpeg

TELEFERİKTE SÖKELİLER DE VARDI
Teleferik kazasının ardından parçalanan kabinde bulunan 8 kişiden 4’ünün Sökeli olduğu bilgisinin ulaşmasının ardından telefon trafiği başladı. Bölgeye ulaşan ekipler, 54 yaşındaki Sökeli Memiş Gümüş'ün yaşamını yitirdiğini, aynı kabinde bulunan eşi Keziban Çapar Gümüş, çocukları Lütfullah Kerim Gümüş, Fatih Gümüş, yine aynı kabinde bulunan Özlem Şahin, Kaan Akgün, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın helikopteriyle yapıldı. Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendi.

korku-ve-gerilim-filminden-farksiz-461552-6f8c88479a4ead3274f66fa7e9422eb7.jpeg

Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada "Ulaşılabilir halde bulunan 7 kabindeki 40 vatandaşımızı ekiplerce tahliye ettik. Havada asılı şekilde bulunan 15 kabinde bulunan 30'unun tahliye çalışmalarını da gece boyunca ekipler çalışarak sorunsuz bir şekilde tahliyeyi sağladık” açıklamasında bulundu. Sabah saatlerinden itibaren devam eden kurtarma çalışmaları sonucunda toplamda 137 kişi kurtarıldı.

BAKAN KOCA YARALILARIN DURUMUNU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik kabininin düşmesi sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştır. Kaza sebebiyle 6 ambulans ve 2 UMKE timiyle, toplam 24 kişilik sağlık ekibi görevlendirilmiştir. Yaralılar ilk müdahalelerin ardından hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır, sağlık durumları ciddiyet arz etmemekte. Olay sebebiyle diğer 29 teleferik kabininde mahsur kalan 184 kişiden 137'si uzman ekiplerce kurtarıldı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kurtarılan ve kurtarılmayı bekleyen kazazedelere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum"dedi.

"ACIMIZ VE HÜZNÜMÜZ BÜYÜK"
Öte yandan Bağarası Hürriyet İlk ve Ortokulu taziye ve geçmiş olsun mesajı yayınladı. Mesajda, "Antalya Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisinin henüz belirlenemeyen nedenle devrildiği, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişinin kayalık alana düştüğü, devrilen teleferikte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Kezban Hocamızın ve ailesinin olduğu bilgisini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Öğretmenimizin eşi Memiş Gümüş'ün vefat ettiği, öğretmenimizin ve evlatlarının sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaştık. Öğretmenimizin eşi Memiş Gamüş'e Allah'tan rahmet öğretmenimiz Keziban Çapar Gümüş'e, evlatları, öğrencimiz Fatih Gümüş ve mezun öğrencimiz Lütfullah Kerim Gümüş'e acil şifalar diliyoruz." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.