Aydın Söke’de uzun süredir açılması merakla beklenen yeni Fen Lisesi ile ilgili olarak AK Parti Söke İlçe Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda mutlu sona ulaşıldı. Girişimlerin netice vermesiyle birlikte Söke Fen Lisesi’nin 2026-2027 eğitim-öğretim yılında resmen öğrenci alımına başlayacağı açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan karara göre, Yamaç Mahallesi yolu üzerinde bulunan ve kamuoyunda eski adıyla Güven Koleji olarak bilinen Söke Şehit Faruk Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim döneminden itibaren Fen Lisesi olarak hizmet verecek.

Okul (1)

“Bakan Tekin Tarafından İmzalandı”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Söke İlçe Başkanı Mehmet Saki Oğuz, “Uzun süredir Söke'de Fen Lisesi eksikliği yaşanıyordu. Söke sadece ilçe merkezi değil, Kuşadası, Didim, Koçarlı gibi ilçelerinde üst düzey öğrencilerini barındırabilecek. Yaptığımız görüşmeler ve diyaloglar sonucunda Yamaç Mahalle yolu üzerinde eskiden güven koleji olarak bilinen okul Fen Lisesi olması konusunda Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin tarafından imzalandı. Bu okul, bundan sonra Fen Lisesi olarak Söke'ye ve çevresine hizmet verecek. Çalışkan öğrencilerimiz de ilçe dışına çıkmayacak, Sökemizde eğitim öğretim görecekler” dedi.

Okul (2)

Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

Okulun Fen Lisesi’ne dönüşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Oğuz, “Söke Fen Lisesi'nin açılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Sökeliler adına teşekkür ederim. Ayrıca Fen Lisesi'nin açılması konusunda gerekli desteklerini esirgemeyen başta Milli Eğitim Bakanımıza, Aydın Milletvekillerimiz Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen'e, AK Parti Aydın İl Başkanımız Mehmet Erdem'e, İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese Sökemiz adına teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

FETÖ Soruşturması Kapsamında El Konulmuştu

Fen Lisesi’ne dönüştürülmesine karar verilen ve eski adı Özel Havva Ayşe Güven Ortaokulu olan binaya, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Devlet tarafından el konulmuştu.

Devlet bünyesine geçen binaya, 15 Temmuz İhanet Kalkışması sırasında Şehit düşen kahraman polis memuru Faruk Demir'in adı verilerek, “Söke Şehit Faruk Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi” adıyla da eğitime açılmıştı. Yapılan son düzenlemeyle birlikte söz konusu binanın, bölgenin en başarılı öğrencilerini yetiştirmek üzere yeni eğitim döneminde Fen Lisesi olarak kapılarını açacak olması, ilçede de memnuniyetle karşılandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ