Söke'nin ev hanımları tarafından hazırlanan Söke'nin yerel lezzetleri olan şevketi bostan, kulak tatlısı, kulak çorbası ve çalkama gibi yemekler, ünlü gastronomi uzmanları tarafından değerlendirildi.

sokede-gastronomi-senligi-469396-8c0802206bbbfcd99e003c1936d939c7.jpeg

Şenlikte katılımcılara coğrafi işaretli Söke pidesi ikram edildi.
Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, ünlü Gurme Ahmet Güzelyağdöken, Kuşadası Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer, Adnan Menderes Üniversitesi'nden Öğretim Üyeleri Dr. Emrah Köksal Sezgin ve Prof. Dr. Fatma Neval Genç ile İzmir Aşçılar Derneği'nden Turgay Buçak gibi birçok ünlü isim, yemekleri değerlendirdi.

sokede-gastronomi-senligi-469396-78ce635df5202ff57cb26db13851d7bd.jpeg

Etkinlik, Söke'nin zengin gastronomi kültürünü ve lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenirken, katılımcılar da bölgenin enfes tatlarını keşfetme fırsatı buldu.

sokede-gastronomi-senligi-469396-8781ca4b7d96169feee8a8771efd9057.jpeg

Sökeli Gümüştaş için harekete geçildi! 27 yıldır yatağa bağımlı Sökeli Gümüştaş için harekete geçildi! 27 yıldır yatağa bağımlı

DERECEYE GİREN YARIŞMACILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Kulak tatlısı, Çalkama, Şevketi Bostan ve Kulak Çorbası'nın değerlendirildiği etkinlikte her yemek için 10 yarışmacı hünerlerini yarıştırdı.

sokede-gastronomi-senligi-469396-8817ac1825427a3bbf7ffe9208204d77.jpeg

Kulak çorbasında birinci Ayşe Savaşır, ikinci Nilgün Çandır, üçüncü Tülay Aydoğan oldu. Çalkama yemeğinde birinciliği Dilek Savaşır, ikinciliği Filiz Uludağ, üçüncülüğü Bihter İncekarael aldı.

sokede-gastronomi-senligi-469396-def75ba09580d25b4274ae803a1d97f9.jpeg

Şevketi Bostan yemeği yarışmasında birinciliği Muradiye Eser, ikinciliği Fatma Varol, üçüncülüğü Oya Pullukçu aldı.
Kulak tatlısında ise birinci Değer Kiryar olurken ikinciliği Seyhan Karakaş, üçüncülüğ Hatice Batik aldı.

Birinci olan yarışmacılara yarım altın, ikinci olan yarışmacılara çeyrek altın, üçüncü olan yarışmacılara gram altın ödülleri verildi.

Kaynak: Haber Merkezi