Söke'de ilk 'meclis toplantısı' heyecanı

Söke'de ilk 'meclis toplantısı' heyecanı
Söke Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda meclis başkan vekili ve meclis katip üyeleri belirlendi. Ayrıca ihtisas komisyonlarının yanı sıra encümene üye seçimleri yapıldı.

Meclis Toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başladı. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni dönemin hayırlı olması dileklerini iletti.

aw178818-02.jpg

TOPLANTIYA EŞLİK ETTİLER

CHP Söke İlçe Başkanı Muammer Akmazlar, MHP İlçe Başkanı Mehmet Taşyumru ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz da toplantıya eşlik eden isimler arasında yer aldı. Söke Ticaret Odası ile Ziraat Odası meclis üyeleri de meclise katılarak ilk toplantıda Çiftçi Malları Koruma Meclisi seçimi için oy kullandı.

aw178818-01.jpg

GİZLİ OYLA SEÇİMLER YAPILDI

Gizli oyla yapılan meclis katip üyeliğine CHP’li Meclis Üyeleri Hayal Üzüm ve Hilal Tiril Kabasakal seçilirken, MHP’li Meclis Üyeleri Güler Batmaz ve Hülya Yıldırım 12’şer oy aldı. Gizli oyla yapılan Meclis 1. Başkan Vekilliğine CHP'den M. Levent Tuna, Meclis 2. Başkan Vekilliğine de CHP'den Fahri Semerci seçilirken, yine gizli oyla yapılan Encümen Üyeliğine CHP’li Meclis Üyeleri Ahmet Cumhur Sakız, Şakir Gülmez, Tuncay Bozdağ seçildi. MHP Grubu'nun aday gösterdiği Hülya Yıldırım, Esat Çalık ve Güler Batmaz seçimde 10’ar oy alırken, açık oyla yapılan Gayrimenkul Satış Komisyonu üyeliğine CHP'den Nusret Berk Yeltekin seçildi.

aw178818-04.jpg

İHTİSAS KOMİSYONLARI BELİRLENDİ

Öte yandan toplantıda Söke Belediye Meclisi’nin ihtisas grupları da belirlendi. Buna göre komisyonlar şu üyelerden oluştu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Nusret Berk Yeltekin (CHP), Tuncay Bozdağ (CHP), Ege Berk Korkmaz (CHP), Fatih Gürer (MHP), Güler Batmaz (MHP).
Plan ve Bütçe Komisyonu: Fahri Semerci (CHP), M. Levent Tuna (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Hülya Yıldırım (MHP), Ömer Akalın (MHP).
Sağlık Komisyonu: Ahmet Cumhur Sakız (CHP), Hayal Üzüm (CHP), Hilal Tiril Kabasakal (CHP), Esat Çalık (MHP), Hülya Yıldırım (MHP).
Kültür, Sanat, Eğitim ve Kadın Komisyonu: Hayal Üzüm (CHP), Hilal Tiril Kabasakal (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Güler Batmaz (MHP), Hülya Yıldırım (MHP).
Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu: Şakir Gülmez (CHP), Murat Günal (CHP), Vural Tosun (CHP), Şeref Başar (MHP), İsmail Yaman (MHP).
Tarım ve Çevre-İklim Değişikliği Komisyonu: Fahri Semerci (CHP), Mustafa Kemal Çakır (MHP), Necdet Uyaroğlu (CHP), Muzaffer Gacar (MHP), Oktay İşbiter (MHP).
Dış İlişkiler Komisyonu: Fuat Evren Gül (CHP), Hilal Tiril Kabasakal (CHP), Reşit Ünal Kızılırmak (CHP), Oktay İşbiter (MHP), Ömer Akalın (MHP).
Gençlik ve Spor Komisyonu: Yağız Pullukçu (CHP), Fuat Evren Gül (CHP), Ege Berk Korkmaz (CHP), Muzaffer Gacar (MHP), Haşim Çiftçi (MHP).
Mimari Estetik ve Tarihi Yapılarla İlgili Çalışma Komisyonu: Nusret Berk Yeltekin (CHP), Muzaffer Karadağ (CHP), Şevki Kaya (CHP), Güler Batmaz (MHP), Haşim Çiftçi (MHP).
Hukuk Komisyonu: Tuncay Bozdağ (CHP), M.Levent Tuna (CHP), Fahri Semerci (CHP), Fatih Gürer (MHP), Ömer Akalın (MHP).
Gayrimenkul Değerlendirme Komisyonu: Şevki Kaya (CHP), Nusret Berk Yeltekin (CHP), Necmettin Aka (CHP), Oktay İşbiter (MHP), Esat Çalık (MHP).
Sosyal Hizmetler Yaşlılar ve Engelliler Komisyonu: Şefik İrten (CHP), Necmettin Aka (CHP),Hayal Üzüm (CHP), Şeref Başar (MHP), İsmail Yaman (MHP).
aw178818-03.jpg

SÖKE OSB'DE BELEDİYEYİ TEMSİL EDECEKLER

Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Fuat Evren Gül ve Haşim Çiftçi ile birlikte belediyeyi temsilen görev yapacak asil üyeler tespit edildi. Buna göre Söke OSB'de belediyeyi temsil edecek 2 asil üye CHP'den Mustafa Kemal Çakır ve MHP'den Ömer Akalın oldu. CHP'den, Fahri Semerci, Vural Tosun, Necdet Uyaroğlu ile MHP'den; Şeref Başar ve Oktay İşbiter yedek üyeler olarak kararlaştırıldı.
aw178818-05.jpg

SONRAKİ YEREL SEÇİME KADAR GÖREV YAPACAKLAR

Mecliste kararlaştırılan bir diğer husus, bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne kadar görev yapacak Kıyı Ege Belediyeler Birliği temsilcileri oldu. CHP'den Yasemin Gürsoy, Necmettin Aka ve Murat Günal temsilciler olarak belirlendi.
Tarihi Kentler Birliği temsilciliğine CHP'den Nusret Berk Yeltekin seçilirken, Ege Belediyeleri Birliği temsilciliğine Murat Günal, Afet Hizmet Birliği temsilciliğine CHP'den Ahmet Cumhur Sakız seçildi. Söke Belediyesi kuruluşu olan LİMA A.Ş. genel kurullarına belediyeyi temsilen Başkan Dr. Mustafa İberya Arıkan’ın seçilmesi maddesi oylamaya sunuldu. Bu madde oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

FAALİYET RAPORU MECLİSTEN GEÇTİ

Belediye Meclis Toplantısı'nda, 2023 Faaliyet Raporu Meclis Başkan Vekili M. Levent Tuna’nın başkanlığında mecliste görüşüldü. CHP’li Meclis üyelerinin oyları ile faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.