Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Aydın ve bölge tarımı açısından önemli bir yatırım olan Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. düzenlenen törenle açıldı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen GEKA Toplu Açılış Töreni kapsamında yapılan etkinliğe, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel katıldı.

Söke Ticaret Borsası’nın öncülüğünde hayata geçirilen Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin bölge üreticilerine güvenli depolama, kalite garantisi ve piyasa istikrarı sunarak tarım sektörüne değer katması hedefleniyor.

Açılışta temaslarda bulunan Başkan Nejat Sağel, yatırımın yalnızca Söke için değil, tüm Büyük Menderes Ovası için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu tesis, üreticimizin emeğini koruyacak, bölge ekonomisine güç katacaktır” dedi.






