Söke’de yapımı tamamlanan Söke Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tüm teknik hazırlıkları tamamlanan tesis, yüzme sporuna ilgi duyan vatandaşların kullanımına sunulurken, çeşitli eğitim programları da eş zamanlı olarak başladı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, havuzun faaliyete geçmesiyle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları kapsamında düzenlenen yüzme kurslarının da başladığı bildirildi. Kurslar aracılığıyla çocukların yüzme sporuyla tanıştırılması, temel su güvenliği eğitimlerinin verilmesi ve spor kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Söke’de yarı olimpik havuz kapılarını açtı

Özel Gereksinimli Çocuklara Yönelik Kurslar Başladı

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal spor projeleri kapsamında yürütülen "Mutlu Çarşamba" ve "Engelsiz Spor Okulları" programları çerçevesinde özel gereksinimli çocuklara yönelik yüzme eğitimleri de başladı. Programlarla çocukların fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması ve sporla daha fazla buluşmaları amaçlanıyor. Yaz döneminde yoğun katılım beklenen Söke Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun, ilçede yüzme sporuna erişimi artırmasının yanı sıra sporcu yetiştirilmesine ve her yaştan vatandaşın düzenli spor yapmasına katkı sunması hedefleniyor.

Söke’de yarı olimpik havuz kapılarını açtı

Balıkesir merkezli suç ağına Köşk'te şafak operasyonu
Balıkesir merkezli suç ağına Köşk'te şafak operasyonu
İçeriği Görüntüle

“Söke’mize ve Aydın’ımıza Hayırlı Olsun”

Aydın Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığının projelerinden Mutlu Çarşamba ve Engelsiz Spor Okulları kapsamında özel ihtiyaçlı çocuklarla çalışmalar başlarken, 22 Haziran 2026 tarihi itibarıyla GSB Spor Okulları kursları da başlamıştır. Söke’mize ve Aydın’ımıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ