Sökeli pamuk üreticileri dertli

Sökeli pamuk üreticileri dertli
ABONE OL
Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, kısıtlı sulamanın iyi yönetilmediğini savunarak, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nü eleştirdi. Suyun il bazında eşit dağıtılmadığını savunan Özer, yaşananları parti ayrımı gözetilerek uygulandığını iddia etti.

Türkiye'nin önde gelen pamuk üretim merkezlerinden Aydın'ın Söke ilçesindeki pamuk üreticileri, kuraklık sebebiyle kısıtlı sulamanın uygulanmasından memnun kalmadıklarını söyledi. S.S. 131 No’lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer, Aydın’da üretilen pamuğun yüzde 85’inin Söke’de üretildiğini anımsattı. Stratejik ürün olan pamuğun üretilmesinde, Söke’nin yerinin ayrı olduğunu belirten Özer, mevcut barajlardaki sulama stoklarından hakkaniyet gözetilerek yararlandırılması gerektiğini söyledi. 


“SÖKE OVASI HAK ETTİĞİ SUYU ALAMAMAKTADIR” 

Özer, geçmiş yıllarda yaşanan kuraklıktan dolayı DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün, önlem almadığını ileri sürerek, şöyle dedi:
"Geldiğimiz nokta itibariyle bugün Söke Ovası yine hak ettiği suyu alamamaktadır. Oysa 2008 yılına dönük bakıldığında DSİ, hayata geçirdiği uygulamayla sulamayı çok güzel yönetmişti. Bununla birlikte, DSİ’nin 2007 yılındaki hatalardan ders alarak 2008'de ilk deşarja 120 m³/saniye olarak başlaması ve her sulama bölgesine hak ettiği kadar su vererek iki defa sulamayı mükemmel şekilde yaptırması da hafızalarımızda yerini korumaktadır. Hatta o dönem rotasyondan vazgeçilmiş olması da dikkate değer bir durumdur. Fakat bu yıla gelindiğinde, 70 bin dekar anız sulamasının bilindiği halde sanki bu yıl da böyle olmasının gerektiği bilinmiyormuş gibi hem ilk deşarja 85 m³/saniye olarak hatalı bir şekilde başladılar, hem de Sarayköy, Nazilli, Çine ve Aydın'a Haziran ayında yaklaşık 120 milyon m³ su verilmesiyle apaçık haksızlığa da kendileri sebep oldular.”


“NEYMİŞ BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİLİYMİŞ”

Sulamanın adil şekilde dağıtımının yapılmadığını savunan Özer, “DSİ yetkililerine bunun nedeni sorulduğunda ise verdikleri cevaplar son derece komik. Neymiş, Sarayköy Belediye Başkanı AK Partiliymiş, o baskı yapmış, Aydın merkez su istemiş vermeseler miymiş, milletvekili Mustafa Savaş Çineliymiş o araya girmiş gibi teknik izahattan uzak cevaplar sunuluyor. Bugün geldiğimiz noktada, DSİ ilk deşarj noktasındaki suyu 130 m³/saniyeye çıkarttı ancak Söke için tam altı gün geç kalınmış oldu. Bu da anız sulamasıyla karıştığından dolayı Söke Ovası’nda acil su isteyen yerlerdeki pamuklardaysa ne yazık ki tarak dökülmeleri başladı bile.” ifadelerini kullandı.


kisitli-sulamada-politik-mi-davraniliyor-sokeli-pamuk-ureticileri-dertli-224842-f93532f502f40a49e36f257ddc61c2ef.jpgkisitli-sulamada-politik-mi-davraniliyor-sokeli-pamuk-ureticileri-dertli-224842-e0acdbdb85a298302933693a87ef66c7.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.