Söke'ye devredilecekler

Söke'ye devredilecekler
ABONE OL
Efes Sineması ve Otopark Söke Belediyesi ile Büyükşehir işbirliğiyle Söke’ye kazandırılacak.

Söke’de Efes Sineması binası ve otopark için önemli gelişme yaşandı. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke’ye yapılacak yatırımlar için bir araya gelirken; iki başkan Söke için önemli bir karara imza attı. 
Geçtiğimiz günlerde Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel tarafından Söke’ye kazandırılması yönünde büyük adım atılarak, kamulaştırılması için Belediye Meclisinden karar çıkarılan Efes Sineması ve otel binası için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapılacak. Tapusunun Söke Belediyesi’ne geçmesi an meselesi olan Efes Sineması ve Oteli binası, Söke Belediyesi uhdesine geçmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tadilat ve restorasyon çalışmalarının ardından bina yeniden Söke Belediyesi’ne devredilecek. 
OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK
Diğer taraftan Başkan Tuncel ve Başkan Özlem Çerçioğlu, Söke’nin önemli bir sorunu olan otopark sıkıntısına da son noktayı koymak üzere harekete geçti. Otopark yapımı için daha önce gündeme gelen Zirai Donatım depoları alanı da Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor. Daha önce Çerçioğlu'nun da dile getirdiği gibi bu alanda otopark yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve tamamlanmasının ardından Söke Belediyesi’ne devredilecek.  
İki belediye arasında devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından hem Efes Sineması, hem de otopark yapımı için çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor.
“ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK”
Söke’ye kazandırılacak hizmetler için var güçleriyle çalıştıklarını belirten  Tuncel; “Özlem Başkanımız ile bir araya gelerek Söke’nin ihtiyacı olan iki yatırım için önemli kararlar aldık. Efes Sineması ve otoparkın Söke’ye kazandırılması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu destek vereceğini dile getirdi. Daha önce yatırımların el birliği içinde başlayacağını ve Söke’nin hizmet hasretinin biteceğini söylemiştik. Sözlerimizi yerine getireceğiz” dedi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.