Son cuma hutbesiyle Karacasu'ya veda etti 

Son cuma hutbesiyle Karacasu'ya veda etti 
ABONE OL
Karacasu İlçe Vaizi Burhan Karadeniz, memleketi Hatay’ın Defne İlçesine atandı. Karadeniz, Çarşı camisinde son Cuma namazını kıldırarak cemaatine veda etti. 

GÜLAY ÖZTEKİN - Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2002 yılında mezun olup 2003 yılında Van’ın Başkale ilçesinde imam olarak göreve başlayan 43 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Burhan Karadeniz, daha sonra Diyanet’in Trabzon’daki Eğitim Merkezinde 2,5 yıl daha vaiz ve müftülük eğitimi aldı. 2012 yılında ilçe vaizi olarak Karacasu İlçe Müftülüğüne atanan Karadeniz, burada 2 yıl yaptığı görevin ardından Hollanda’ya yurt dışı görevine gönderildi. Hollanda’da 5 yıllık görevini tamamlayıp 2019 yılında tekrar Karacasu’ya dönüp kaldığı yerden görevine devam eden Karadeniz, Hatay’ın Defne İlçesine vaiz olarak atandı. 

DEPREMLE İLGİLİ HUTBESİ İLGİ ÇEKMİŞTİ
Malatya ve Elazığ’da meydana gelen yıkıcı depremin ardından Cuma hutbesinde “Allah Japonya’ya torpil mi geçiyor” şeklindeki konuşmasıyla dikkatleri üzerine çeken Karadeniz, gazetemizde haber olmuştu. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle geçici bir süreliğine kapatılıp geçtiğimiz hafta tekrar cemaatiyle buluşan tarihi Hacı Ali Camisinde son hutbesini okuyan Karadeniz, kıldırdığı son Cuma namazıyla cemaatine veda etti. 

EŞİ VE ÇOCUKLARINA KAVUŞACAK
Kilis Yedi Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde son sınıf öğrencisi olan eşi ve çocuklarından ayrı yaşayan Karadeniz, memleketi Hatay’a atanması ile ailesi ve sevdiklerine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Karadeniz, “Karacasu’ya veda edecek olmamdan dolayı buruk ayrılıyorum. Çok güzel huzurlu şirin bir ilçe. Eşimin ve çocuklarımın eğitimi nedeniyle tayin istedim. Hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.