SUDAN UCUZ 'EKMEK'

SUDAN UCUZ 'EKMEK'
ABONE OL
Nazilli’de fırıncılar ve ekmek fabrikaları arasındaki rekabet fiyatları etkiledi.

AYŞE AKTAŞ- Aydın’ın birçok ilçesinde ekmek 1,25 liraya satılırken Nazilli’de rekabetten dolayı birçok zincir süpermarkette ekmek sudan bile ucuz hale gelerek 75 kuruşa indi. İndirim nedeniyle küçük esnaf da fiyatları düşürmek zorunda kaldı.

FIRINDA SATIŞLAR DURMA NOKTASINDA

Nazilli’de fırıncılar ve ekmek fabrikaları arısındaki rekabet vatandaşın işine yaradı. Vatandaşlar daha önce 1,25 liradan satın aldıkları ekmeği 75 kuruştan almaya başladı. İddiaya göre ilçedeki ekmek fabrikaları daha fazla müşteri kazanabilmek için zincir marketlere ekmeği düşük fiyattan verince ekmek 75 kuruştan satılmaya başlandı. İlçedeki fırıncıların satışları durma noktasına gelince onlar da ekmeği 1 liraya indirdi. Bazı fırıncılar bu fiyatın maliyetin altında olduğunu belirterek tepki gösterirken vatandaşların ise durumdan oldukça memnun olduğu öğrenildi. Süpermarketlerin yaşanan haksız rekabette payının olduğunu belirten fırıncı Oğuzhan Altınok, Nazilli Fırıncılar ve Unlu Mamuller Perakende Satıcıları Esnaf Odası’nın bu konuda hiçbir yaptırımının olmadığını söyledi.

REKABET YOK KASIT VAR

Nazilli’de 30’a yakın ekmek fırını olduğunu söyleyen ve yıllardır fırıncılık yapan Oğuzhan Altınok, “Ekmek şu anda 75 kuruşa satılıyor. Bakkal bile bu durumdan şikayetçi. Bu fiyat un masrafını bile karşılamaz. Biz bunda ticari bir kaygı aramıyoruz. Tamamen kasıtlı yapılmış bir durum. Firmalar birbirleriyle işlerini geliştirmek için rekabet eder veya kendi firmalarını bir adım ileri taşımak için rekabet eder ama bu işte rekabet yok kasıt var. Firmalar bu durumdan çok büyük zararlar görür. Önümüzdeki günlerde zaten kimler ayakta, kimler batacak net görülecektir. Bu fiyatın da çok uzun süreli kalacağına inanmıyorum. Kimse bu zararla baş edemez. Şahsi sebeplerden dolayı fiyatlar 75 kuruşa çekildi. Ekmek fiyatlarının uzun süre bu seviyelerde kalacağını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

ekmek-fiyatlarinda-haksiz-rekabet-140248-b0b80f721080f31f0d18cdfeb286c071.jpegekmek-fiyatlarinda-haksiz-rekabet-140248-970d5ca516abae4f5c024925a492ad80.jpegekmek-fiyatlarinda-haksiz-rekabet-140248-b9705d485c964a8c38b90a1dbbf46af1.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.