Süleyman Soylu'dan yardım yapanlara çağrı

Süleyman Soylu'dan yardım yapanlara çağrı
ABONE OL
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesine yardımda bulunanlara çağrı yaptı.

Bakan Soylu, "Eski eşya gönderilmesin. Isıtıcı, battaniye, koli içinde gıda göndermek isteyen varsa başımızın üzerinedir" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Valiliği depremle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. 

"ESKİ EŞYA GÖNDERİLMESİN"
Elazığ'ın içinde şimdiye kadar 10 bin çadır kurduklarını belirten İçişleri Bakanı Soylu, “Şu ana kadar devletimiz tarafından 24 milyon nakdi yardım gelmişti. Dün Cumhurbaşkanımızdan 10'ar milyon lira daha talimat geldi. Toplam 44 milyon oldu. 30 bin ton kömür yardımı var. Şu ana kadar 25 bin çadır sevk edildi. Bunların 15-16 bini kuruldu. Yardımların tamamını AFAD eliyle koordine etmeye çalışıyoruz. Yardımlar geliyor, tasnif ediyoruz ve ilgili yerlere hemen göndermeye çalışıyoruz. Ancak özellikle ayni yardımlarla ilgili vatandaşlarımızdan istirhamımız şudur; eski şeylerin gönderilmemesini istirham ediyoruz. Bunu vatandaşlarımıza veremeyiz. Eski giysiler yollanıyor çünkü. Farklı malzemeler gönderiliyor. Bunları da elle işleyip dağıtmaya çalışıyoruz. Bizim isteğimiz; ısıtıcı, battaniye ve koli ile gıda göndermek isteyen varsa başımızın üzerinedir. Onun dışında biz her şeyi karşılıyoruz. Özellikle tüplü ısıtıcıya ihtiyacımız var. Onun da üretimi Türkiye'de yok. Onu da bulunca bölgeye çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

ÇADIR UYARISI
Şehir hastanesi şantiyesinde, kolordu komutanlığında, spor tesislerinde açık kapasite olduğunu dile getiren Bakan Soylu, “Her evin önüne çadır kurmaya çalışırsak bunu yönetmekte zorlanırız. İstirhamımız barınmaları bu toplu alanlarda sağlamak. Battalgazi'nin kırsal mahallelerini genel etkinlik alanı içine alıyoruz. Tarım Bakanlığımız ve STK'lar ile beraber hayvanları zarar gören çiftçilerimize ulaşıyorlar. Onlara ahırlar yapmaya çalışıyorlar” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.