Sürücülere ceza yerine eğitim verildi

Sürücülere ceza yerine eğitim verildi
ABONE OL
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Yaşam Tüneli” projesi kapsamında Aydın-Muğla Karayolunda trafik kazalarının önlenmesi için yapılan drone destekli trafik denetimlerinde kural ihlali yapılan sürücülere eğitim verildi. 

(ÖZGE KAHRAMAN) Aydın Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasına göre; Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü “Yaşam Tüneli” projesi kapsamında yaptıkları drone destekli trafik denetimleri gerçekleştirildi. Aydın-Muğla karayolunda gerçekleşen denetimlerde sürücülerin 25’i kırmızı ışık, 31’i cep telefonu, 30’u ise emniyet kemeri olmak üzere kural ihlali yaptığı tespit edildi. 86 araç sürücüsüne uygulama noktasında kurulu olan Yaşam Tünelinde herhangi bir cezai işlem uygulanmadan gerçekleştirdikleri ihlallere ilişkin gerekli eğitim verilip kısa süreli videolar izletilerek bilgilendirme yapıldı. Yapılan bu uygulamalar sonrasında araç sürücüleri izledikleri videoların ve verilen bilgilerin gerçekleştirmiş oldukları kural ihlallerinin farkına varmaları konusunda etkileyici olduğunu ve trafiğe çıktıkları zaman trafik kuralları konusunda daha dikkatli ve duyarlı davranacaklarını, insan hayatının risk edilmemesi gerektiğinin bilincine vardıklarını dile getirdi.
Açıklamaya göre Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bu uygulamalarla birlikte denetim-eğitim-bilgilendirme faaliyetleri yıl içerinde de devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.